Sirius-Falun: 19.00
Falun jagar femte raka segern när Sirius står för motståndet under fredagskvällen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Falun jagar femte raka: "Uppehållet kom väldigt lägligt"

ANNONS

Ställs mot Sirius på bortaplan: "Förvånad att de ligger där nere".

Rasmus Enström har hunnit uppleva ett och annat under sina snart tolv säsonger i Falun. Inte minst fem SM-guld - men också tyngre perioder, som den här hösten, där Falun inte stått att känna igen. 

– Problemen började redan under försäsongen där vi hade svårt att få ihop det som lag och vi tog tyvärr med oss det spelet in i säsongen - där det såg riktigt dålig ut i många matcher, säger Rasmus Enström till Innebandymagazinet. 

Efter en svajig höst är trenden emellertid positiv för de regerande mästarna som sedan förlusten mot Mullsjö (7-5) i slutet av november har radat upp fyra raka segrar. 

– VM-uppehållet (som slutade med ett inställt VM) kom väldigt lägligt för oss där vi fick chansen att träna hårt och slicka såren efter hösten. Sedan dess har det känts bättre och jag tror att de flesta ser att det är det gamla Falun som är tillbaka. 

Med tanke på er svaga höst: Blev det mycket "Brolle-intervaller" under uppehållet? 

– Dem kommer vi inte undan så länge Brolle är kvar här, säger Enström med ett skratt och fortsätter: 

– Vi körde jävligt hårt under den perioden, med allt från intervaller till gym och det tror jag att vi har haft nytta av, säger Enström, vars Falun åker till Uppsala och IFU Arena för match mot Sirius under fredagskvällen. 

– Av någon anledning har vi haft svårt för dem i IFU och det blir ofta onödigt tajta matcher. Sirius är ett bra lag i grunden, med en jättebra tränare i Forsman och flera luriga spelare. Jag är förvånad att de ligger där nere. 

– Samtidigt vet vi om att det är en match som vi ska vinna - och fortsätter vi på samma sätt som vi har gjort nu på slutet tycker jag att det talar för oss. 

Billy Nilsson är en spelare som du har bra koll på efter era år ihop i Falun - hur är han att möta? 

– Han är en väldigt god vän och en grym spelare. Ger man honom lite för mycket tid smäller det direkt. Honom måste vi hålla ett extra öga på, annars blir han farlig, berömmer Enström. 


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: