Superligan herr
Andreas Stefanssons Pixbo jagar viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Skyttekungen kräver mer från Pixbo: "Börjar bli allvar"

ANNONS

Göteborgarna är utanför slutspelsplatserna inför säsongens andra hälft.

Noll bekräftade covid-19-fall i truppen - trots det har de senaste månaderna överskuggats av inställda matcher för Pixbo som nu hoppas på att få spela igen. 

– Man får ha förståelse för situationen, men man är ganska less på det här, nu vill man bara spela, säger Pixbos Andreas Stefansson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– De senaste veckorna har man mest gått och väntat på att matcherna ska bli inställda med tanke på hur det har sett ut i många av de andra lagen. Den här gången verkar det trots allt bli spel säger Stefansson och berättar om en dråplig situation från lagets träning i förra veckan. 

– Jag skulle få behandling av vår naprapat och när den var klar skulle jag bara hoppa ner ett trappsteg på läktaren - då lyckades jag trampa snett och vrickade foten. Som tur var hade jag naprapaten några meter bort som var snabbt framme och lindade foten. För min del var det nog lika bra att matchen mot Linköping ställdes in, skrattar Stefansson. 

Ni har spelat två matcher sedan slutet av november - är du orolig för lagets form? 

– Egentligen inte. Än så länge har vi klarat oss ifrån smittfall i laget och har kunnat träna på bra, trots att det inte har blivit så mycket matcher. Jag är övertygad om att vi är redo mot Mullsjö, säger 27-åringen, som i vanlig ordning toppar lagets interna skytteliga. 

– Målmässigt finns det mer att ta av, 17 mål är inte mer än godkänt. Samtidigt har hela laget haft problem att få i gång målskyttet och vi har experimenterat mycket i femmorna. Helst vill man hitta någon som man spelar mycket med, även om jag personligen inte brukar vara så beroende av det. Kollar man på statistiken över radarpar i SSL ligger jag alltid jättelångt ner. 

Nu väntar Mullsjö - ett motstånd som Stefansson trivs mot. 

– Det brukar alltid bli hetsiga matcher mot dem - och nu när det inte är publik på matcherna är det skönt att möta ett lag som Mullsjö som går ut och bjuder upp till kamp. De har många sköna karaktärer som är roliga att möta. 

Stefansson fortsätter: 

– Båda lagen är i behov av poäng och vi går in i ett läge av säsongen där det börjar utkristallisera sig var man ska hamna i serien, det kommer att smälla ordentligt ute på planen. 

Trea i fjol - utanför slutspelsplats nu. Hur prekär skulle du säga att er situation är? 

– Jag tror att alla känner att det börjar bli allvar, även om det inte på något sätt är panik än. Och även om det bara är en slö kniv som vi har mot halsen känner nog alla att det vore skönt med en seger. Vi ska inte ligga utanför slutspelsplatserna, så är det bara. 


Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: