Foto: Per Wiklund
Landslaget

Tackade nej till drömjobbet, förlängde med Falun istället

ANNONS

Istället för att skriva assisterande förbundskapten på sitt visitkort kan Rickard Hedlund använda sitt gamla med titeln sportchef i fyra år till.

I början på december slog bomben ner att Mikael Hill inte fick fortsatt förtroende att leda det svenska landslaget och ett par dagar senare kom beskedet att Thomas Brottman och Niklas Nordén tar över som förbundskaptener. Men för Brottmans del kliver han inte på officiellt förrän i maj då han först ska avsluta sin 12 år långa sejour i Falun som huvudtränare.     

- Jag kliver på officiellt som förbundskapten i maj så nu är det sista resan med gänget som gäller med Falun. Den resan ska jag ha fullt fokus på för att få ett bra avslut i den här underbara föreningen som ställt upp till 100% när jag berättade om att jag ville bli förbundskapten. Det har inte varit något knorr alls utan de har gett mig fri lejd och de ska de ha all cred för, sa Brottman till Innebandymagazinet när det stod klart att han skulle ta över som förbundskapten.

Brottman hade som sagt var varit huvudtränare under tolv säsonger vid två olika tillfällen och nu har det fallit på Niklas Hedståls lott att ta över efter Brottman. Men Falun höll även på att förlora en trotjänare till avslöjar Dalarnes Tidningar. Faluns sportchef Rickard Hedlund som tidigare varit assisterande tränare i 11 år i föreningen fick nämligen ett drömjobbserbjudande men valde till slut efter klokt övervägande att tacka nej och istället skriva på ett nytt fyraårskontrakt med Falun.

– Jag fick en fråga av "Brolle" och Nordén om jag ville assistera dem där, avslöjar Hedlund för tidningen och fortsätter:

– Det är klart att det var smickrande att de ville ha med mig. Sedan känner vi varandra så jävla väl, jag och "Brolle". Det är klart man tänker att det är smickrande så. 

Enligt Hedlund så finns det inte en enda annan klubb i världen som han kunde tänka sig att gå till men när landslaget ringde så behövde han ta sig en rejäl funderare. Men efter ett par dagar kom han fram till sitt beslut och signade på ett nytt kontrakt med Falun istället som sträcker sig över säsongen 2024/25.

– I slutändan är det inte så svårt. Falun är laget i mitt hjärta. Och jag kände nog att jag inte var färdig med Falun i den rollen jag har nu. Vi påbörjade ett generationsskifte när jag klev på och då måste man dra det iland också. Något som har varit jäkligt svårt för alla stormakter är att behålla den positionen. Man har fasat ut utan att tänka efter. Vi har påbörjat det även fast vi inte är i mål. Nu kan man i lugn och ro jobba på med det lag vi ska ha i framtiden.


TV: Nyförvärvet från Herr5an gör mål direkt i Allsvenskan

Adam Kimström behövde bara drygt 14 minuter på sig att göra sitt första mål för Djurgården.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: