SSL-NYTT
Foto: Simon Melchert
Superligan

Linköping hoppas på första matchen för i år till helgen

ANNONS

Flera fall av Corona i laget har gjort att Linköping inte kunnat träna eller spela match sedan mellandagarna.

Linköping har fortfarande inte spelat någon match 2021 på grund av att flera spelare drabbats av Corona. De två senaste matcherna har blivit uppskjutna och östgötarna har inte spelat sedans mellandagarna då man vann över Helsingborg i sudden. Men sportchefen Johan Fredriksson hoppas på att man kan spela helgens möte mot Mullsjö. 

- Ja, vi hade tre konstaterade smittade i förra veckan och om alla dessa tre spelare finns med mot Mullsjö är väl tveksamt. Men jag känner inte till några fler fall utöver de tre i nuläget så förhoppningsvis har vi fått stopp på det, säger Fredriksson till lagets hemsida

På grund av att flera spelare varit smittade så har Linköping stängt ner sina träningar men man hoppas på att kunna starta upp och och träna för fullt från och med idag igen. Trots alla bekymmer som blir i Coronans fotspår så är ändå sportchefen positiv till att säsongen slutförs. 

- Ja, jag tycker ändå det är bra att vi håller i gång så gott det går. Om vi får flytta fler matcher så betyder det att vi kommer behöva spela tre matcher i veckan för att hinna genom alla matcher men det bör gå att lösa. 

Just nu ligger Linköping på en sjunde plats i en haltande tabell och det är en bit under sportchefens förväntningar. Men det är bara tre poäng upp till tredje platsen så målet är att börja klättra så fort man är tillbaka i spel igen. 
 
- På det stora hela tycker jag vi gjort det bra. Vi hade en liten dipp i slutet av november i några matcher men bortsett från det så har vi hotat alla lag. Det bör inte vara orimligt att ha siktet inställd på en topp-4 placering inför slutspelet tycker jag.


TV: Nyförvärvet från Herr5an gör mål direkt i Allsvenskan

Adam Kimström behövde bara drygt 14 minuter på sig att göra sitt första mål för Djurgården.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: