Vm 2022
Schweiz och Sverige gjorde upp i VM-finalen 2018. Det mästerskapet är också ett riktlinje när man jobbar med miljön framöver.
Foto: Martin Flousek / IFF
Internationellt

Så jobbar IFF med hållbarheten i VM

ANNONS

Målet är att VM 2022 ska vara koldioxidneutralt.

Förberedelserna inför herrarnas VM 2022, som spelas i Schweiz, är igång. Inte minst ur en miljösynpunkt. Planen är att det ska bli det första världsmästerskapet i innebandy som är koldioxidneutralt, skriver IFF. Ihop med myclimate har man jobbat för att skapa ett hållbart mästerskap.

Kai Landwehr, kommunikationschef på myclimate, uppmanar lag och fans att hellre ta tåg till mästerskapet istället för flyg, samt att hellre resa i bussar än i enskilda bilar. Han säger också att man siktar på att utbilda 150 000 åskådare (som är målbilden) under mästerskapet.

- Det kan handla om broschyrer eller anslagstavlor, eller mer konkreta saker som att kunna lämna in flaskor på plats.

Man har räknat ut koldioxidavtrycket under VM 2018 och har det som riktmärke, inte bara för mästerskapet 2022 utan samtliga.

- Vi vill verkligen få det här evenemanget att sticka ut och i slutändan göra en verklig skillnad. Vi tror att samarbetet med myclimate gör det möjligt för oss att skapa en mycket speciell resa för våra fans, partners och sponsorer i slutet av 2022. Som en del av projektet planerar vi också, i samarbete med IFF, att sammanställa en hållbarhetsmanual för IFF:s event-arrangörer. Detta dokument hjälper till att identifiera viktiga ämnen och presenterar också konkreta exempel för implementering, säger Daniel Kasser, VD för WFC 2022.


TV: Nyförvärvet från Herr5an gör mål direkt i Allsvenskan

Adam Kimström behövde bara drygt 14 minuter på sig att göra sitt första mål för Djurgården.

Den här artikeln handlar om: