Söndagens matcher
Superligan

Mental berg- och dalbana när Sirius föll

ANNONS

Söndagens enda SSL-match på damsidan bjöd på allt och lite till.

Det blev en riktig svängig match när tabelltvåan Sirius tog emot tabellnian Täby på söndagseftermiddagen. Gästerna började bäst och ledde med hela 3-0 redan efter 8 minuter, en chocköppning som tvingade Sirius till att ta time out och gruppera om sig. 

- Det är svårt att säga vad som hände men de kom ut riktigt bra i början och drog upp ett högt tempo. Men det var vi beredda på att de skulle göra. Men ändå hamnade vi på mellanhand och de spelade runt vår press hela tiden som gjorde att vi kom på efterkälke. Lägg sedan till att de är väldigt kliniska i sina avslut, säger Sirius Sara Attermo till Innebandymagazinet.

3-0 blev till 4-0 i början av andra perioden innan Sirius bjöds in i matchen via en billig straff efter att en Täbyspelare stoppat bollen med handen. 

- Efter time outen vid 0-3 skärper vi till oss och börjar att spela upp oss. De får ändå göra ett mål till innan vi får en straff och det blir startskottet för vår upphämtning. Då började vi spela bra samtidigt som det kändes som de blev rädda och föll tillbaka.

Matchen vände ansikte totalt och istället var det Sirius som tog över taktpinnen och gjorde fem raka mål och gick upp till en 5-4 ledning med 12 minuter kvar att spela. Men då reser sig Täby upp på nio och avslutar med två snabba mål.  

- Matchen står och väger efter vårt ledningsmål och då lyckas Mathilda Sjödin bryta det och få till ett jättefint avslut som kvitterar tillställningen sedan gör de segermålet av bara farten straxt efter.

I slutet av matchen verkade Sirius ha tömt tanken på bensin för man orkade inte gå upp och pressa Täby, som kunde rulla boll och låta tiden gå. Först när det återstod 15 sekunder fick Sirius chansen att ta ut målvakten. 

- Vi tvingades ju att ta time outen i början så det var synd att vi hade förbrukat den, för den hade vi behövt i slutet för att samla ihop våra styrkor. Vi orkade inte vinna tillbaka bollen så vi fick aldrig någon chans att ta ut målvakten. Hade vi haft time outen kvar så hade vi fått en berak så vi hade kunnat vila upp oss och kvittera.

Förlusten var dock inte det jobbigaste för Sirius denna afton utan i andra perioden tvingades lagets bästa poängplockare denna säsong Amanda Ljunggren utgå efter att hennes knä vikt sig i en närkamp. Situationen såg väldigt illa ut och det befaras vara en korsbandsskada som gör att säsongen är över. 

- Det är skittråkigt hon gör ju sin bästa säsong någonsin just nu och hon och Klara Molin har ju levererat hur mycket som helst tillsammans. Det kommer dröja innan vi får svar på det men när man har sett situationen efteråt och hur man ser hur knät viker sig så ser det ju inte så bra ut. 

Kan säsongen vara över för hennes del tror du?

- Jag vill inte säga det, det är precis som man inte vill säga Voldemort högt. Det är så tråkigt när hon varit i ett sådant flow också. Men det känns alltid som när man är så sjukt formtoppad och spelar som allra bäst så är det som något som slår över och helt plötsligt är man skadad. Jag vet inte hur många gånger man sett det. 

Det här var er andra förlust mot Täby den här säsongen och med tanke på att du kom från Täby infö denna säsong så måste det väl vara extra tungt för dig?

- Det är klart att det känns surt men om man tittar på förväntningarna på båda lagen på förhand så har vi väl gjort det ganska bra. Vi slog Täby ganska så klart två gånger på försäsongen så då är det klart att det är surt att vi förlorar båda gångerna när det gäller något. Men tittar man på Täbys spelartrupp så ska de ju absolut ligga högre upp än vad de gör just nu. Så det är ju inte förvånande att de börjar klättra. 

De ligger lägre ner i tabellen än vad de borde göra säger du, är det en Attermo-effekt kanske?  

- Ja visst är det så, haha. Jag vet inte hur mycket jag har betytt för Täby men de valde ju bort mig inför säsongen när de lånade ut mig till Sirius. Jag har skitkul i Sirius och jag kan väl erkänna att jag inte trodde att Sirius skulle ligga över Täby i tabellen när jag blev utlånad. Så vad gör det om man förlorar två matcher mot Täby när vi ligger där vi gör i tabellen. Sedan har Täby en potential som de inte har fått ut så här långt men vad det beror på vet jag inte.  

  


TV: Eliska Krupnova om chockbeskedet

Världens bästa innebandyspelare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger

Den här artikeln handlar om: