Superlördagen
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Formidabel vändning när Falun blev ett slutspelslag

ANNONS

Falun vann den viktiga sexpoängsmatchen mot Karlstad.

Falun stod för en formidabel vändning mot Karlstad på lördagseftermiddagen och tog med sig alla tre poängen hem och klättrade upp på en slutspelsplats i Svenska Superligan.

- Jag tycker att vi gör en bra match över 60 minuter även om vi inte fick utdelning förrän i andra och tredje perioden. Med det var vår match och vi var värda tre poäng, säger Tone Einstulen till Innebandymagazinet.

Men det var gästerna som började bäst och värmlänningarna ledde med 3-0 i början av andra perioden. Först då vakande Falun till liv och fick igång den rosa maskinen och när 40 minuter var spelade hade man vänt ett 1-4 underläge till 5-4 ledning på tio minuter och två sekunder.  

- Jag vet inte vad vi gjorde i början, vi hade mycket boll men de straffade oss väldigt hårt. Vi slarvade stundtals och det blev kostsamt. Så det var en sur inledning men det var skönt att vända.

Vad låg bakom vändningen?

- Vi började spela runt mera och vi började hitta inspel och vi sköt förbi första täck. Vi la in lite mer bollar på mål och gick rakare mot mål och det lönade sig.

Einstulen glömmer dock bort sin egen insats i vändningen då hon gjorde både 1-3 och 2-4 vilket även var backgigantens två första mål för säsongen, snacka om timing.  

- Ja det var väldigt bra timing, det tillhör ju inte vanligheterna att jag gör mål. Så det var skönt att få bidra med det för en gång skull.

Segern betyder att nykomlingarna nu ligger på slutspelsplats men Täby petar ner dem till niondeplatsen igen om de tar minst en poäng mot Sirius imorgon. Så det är nog ingen högoddsare att Falutjejerna sitter och hejar på Sirius imorgon.  

- Ja det gör vi nog, skratt. Men i slutändan är det upp till oss själv och man kan inte förlita sig på de andras resultat. Vi måste se till att göra det vi kan för att vinna våra matcher sedan är det såklart en fördel om vi får med oss ett par resultat på vägen också.

Ingen nykomling har gått direkt till slutspel sedan 2007 när KAIS Mora gjorde det senast. Så ska Falun lyckas med en historisk bedrift?

- Jag hoppas att vi ska lyckas med det och jag tror stenhårt på laget. Jag tror absolut att vi har stor chans att fixa det men jag ser det ändå som en bonus om vi lyckas.

Fotnot: Djurgården gick direkt till slutspel men då hade man tagit över nästa alla Balrogs guldspelare precis så som Thorengruppen har gjort i år med alla IKSU-spelare.

 

TV: Fyra mål från skyttekungen i comebacken

Strängnäs Adam Nilsson tillbaka efter tre månader och gjorde succé direkt

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: