Kaosmatchen
Det blir totalt två matchers avstängning för Simon Nilsson.
Foto: Alin Skur
Superligan

Klart: Så lång avstängning får backen efter domarattacken

ANNONS

Det juridiska efterspel från matchen mellan Kalmarsund och Pixbo är nu bekräftat.

Få har undgått de diskussioner och skriverier som blev efter den kaotiska SSL-matchen mellan Kalmarsund och Pixbo Wallenstam förra veckan. Irritationen från Kalmarsunds-hållet var stor och riktades både mot domarparet samt motståndarlaget.

Efter matchen skrek Kalmarsundsbacken Simon Nilsson "Kom aldrig tillbaka hit! Fattar ni det?” till domarparet vilket resulterade att han stängdes av under utredning och därmed missade matchen mot Fagerhult Habo.

Nu kommer Juridiska Nämnden med en påföljd som innebär att Nilsson även stängs av i kommande match mot Höllviken. 

JN förklarar beslutet:

Juridiska nämnden (JN) har förutom anmälan jämte videosekvens även tagit del av yttrande från Simon Nilsson. Av handlingarna framgår i huvudsak följande. Anmälarna som är matchdomare, har anfört att motståndarlaget avgör i förlängning efter att de har dömt bort ett mål i samma förlängning och i samband med det tilldöms också Kalmarsund en utvisning. Efter matchen hör vi spelaren i fråga skrika "Kom aldrig tillbaks hit. Fattar ni det" när vi är på väg in mot vårt domarrum. 

I videomaterialet kan vi sedan identifiera spelaren i fråga och där det syns tydligt att han går mot oss och pekar med klubba mot oss när han yttrar orden. Situationen händer efter slutsignal men i match hade domarna tagit ett matchstraff därför gör de en anmälan till bestraffning. 

Simon NiIsson har inför avgörandet i JN beretts tillfälle att yttra sig. Av yttrandet framgår i huvudsak följande. Nilsson inser och medger sitt misstag och är inte nöjd med sitt och lagets agerande, han ångrar sig och ska bättra sig. Matchen i sin helhet var frustrerande men framförallt är situationen med dömt och bortdömt mål, protester och efterföljande utvisning de som bygger hans besvikelse. 

Ordvalet var inte menat som eller är att betrakta som ett hot utan ett uttryck för hans frustration. Denna frustration späddes nog på ytterligare av att de haft samma domare i tre av de fyra senaste matcherna. Det ska dock betraktas som en möjlig förklaring snarare än en ursäkt för att han agerade som han gjorde. 

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: