#100talanger

"De senaste åren har jag tränat mycket och satsat mer på innebandyn"

ANNONS

Värmdötalangen om konstiga säsongen: "Såklart en stor besvikelse"

Den här veckan publiceras Innebandymagazinets prestigefyllda lista Sveriges 100 största talanger under 17 år, där tio nya namn släpps varje dag. På 84:e plats kom Värmdöspelaren Linnea Ferringmark, en forward som bland annat debuterat i Juniorallsvenskan den här säsongen och gjort två mål på två matcher. 

– Jag började spela innebandy i Värmdö när jag var sex år och har varit kvar där sedan dess. Sammanhållningen bland 04:orna har alltid varit väldigt bra och det fanns aldrig någon fundering på att byta lag. Vi tränade mycket och tack vare varierade träningar har det lett till positiva resultat på matcherna, säger Linnea Ferringmark till Innebandymagazinet och fortsätter:

– De senaste åren har jag tränat mycket och satsat mer på innebandyn. Träningen har gett resultat och det har varit kul att följa sin egen utveckling.

Vilka är dina styrkor som innebandyspelare enligt dig själv?

– Mina styrkor är nog spelförståelse och att röra sig på rätt ytor för att få komma till skott. Dessutom tycker jag att det är viktigt med rätt inställning till både träning och match samt att alltid peppa laget.

Hur har den här konstiga säsongen påverkat dig och din vardag?

– Att säsongen tog slut så snabbt var såklart en stor besvikelse. Det kändes som att många i laget var sjukt sugna på säsongen och kommande matcher. Men trots att det känns tråkigt har jag tränat på egen hand och hållit igång så mycket jag kunnat. Jag hoppas att vi får dra igång som vanligt snart igen, jag saknar laget!

Vad har du för mål med din innebandykarriär?

– Mitt mål är att fortsätta satsa och se hur långt det räcker. Så länge det är roligt kommer jag alltid köra på så gott jag kan. Det hade varit häftigt att någon gång platsa i SSL. 

Vilka tips vill du ge till yngre spelare som siktar uppåt?

– Se till att du har kul på planen! Våga utmana dig själv och prova nya saker. Sluta aldrig peppa lagkamrater, man vinner inga matcher ensam.


TV: Magisk assist av Gabriel Kohonen i JAS

Se RIG-forwardens show i Juniorallsvenskan

Den här artikeln handlar om: