SVERIGES 100 STÖRSTA TALANGER
Foto: Carl Cedergren
#100talanger

Mullsjötalangen: "Inget krav på att jag måste spela i SSL i framtiden"

ANNONS

Tilda Härnborg är en av Sveriges största innebandytalanger i 04-kullen.

Idag publicerades platserna 80-71 på Innebandymagazinets prestigefyllda lista Sveriges 100 största talanger under 17 år. På 79:e plats kom Mullsjöforwarden Tilda Härnborg, en spelare som debuterade i seniorsammanhang redan för tre säsonger sedan.

– Jag började spela innebandy när jag var runt sju år gammal, då började jag i Mullsjö AIS F03/04-lag. Från att jag var sju år gammal till att jag var 15 år så spelade jag i det laget. Men när jag var 14 år fick jag testa på att spela i Mullsjö AIS damlag och efter det blev jag kvar i damlaget, vilket gjorde att jag fick dubbla matcher och träningar då jag fick spela i både dam- och flicklaget i två säsonger. Men denna säsongen var det tänkt att bara spela i damlaget men också hoppa in i damjuniorlaget om de behövde folk, säger Tilda Härnborg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Om jag skulle beskriva min utveckling som spelare under de senaste åren så har jag väl ökat min utveckling och jag har utvecklats snabbare än innan. Eftersom jag gått från att vara juniorspelare till seniorspelare skulle jag säga att jag fått en annan tanke i mitt spel. 

Vilka är dina styrkor som innebandyspelare enligt dig själv?

– Mina styrkor skulle jag säga är att jag jobbar hårt på planen, jag är även snabb och uthållig. Med en bra spelförståelse.

Hur har den här konstiga säsongen påverkat dig och din vardag?

– Den här säsongen har ju knappt blivit som en säsong, då jag inte har tränat innebandy på två-tre månader nu. Så såklart har det påverkat mig mycket, det kommer nog kännas svårt att komma tillbaka och spela innebandy efter detta uppehållet. Vardagen har blivit mer tom utan innebandy nästan varje dag.

Vad har du för mål med din innebandykarriär?

– Mitt mål med min innebandykarriär är att kunna spela så högt upp som möjligt men har inget krav på att jag måste spela i SSL i framtiden. Utan jag tar min innebandy som den kommer. 


TV: Magisk assist av Gabriel Kohonen i JAS

Se RIG-forwardens show i Juniorallsvenskan

Du kanske även vill läsa:
100 största talangerna i Sverige: Plats 80-71
Plus 100 största talangerna i Sverige: Plats 80-71
100 största talangerna i Sverige: Plats 90-81
Plus 100 största talangerna i Sverige: Plats 90-81
100 största talangerna i Sverige: Plats 100-91
Plus 100 största talangerna i Sverige: Plats 100-91
Den här artikeln handlar om: