Emelie Wibron
Emelie Wibron utsågs till världens tredje bästa spelare 2019.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Thorengruppen kan få drömförstärkning till slutspelet

ANNONS

Emelie Wibron kan vara redo redan till slutspelet.

Storstjärnan Emelie Wibron – utsedd till världens tredje bästa spelare 2019 – var en av alla stjärnor som i somras lämnade IKSU för Team Thorengruppen i somras. Hon har ännu inte hunnit debutera hos serieledarna då hon är gravid. Nu är hon uppe i vecka 39, och om allt går enligt planen så ska hon kunna vara med när slutspelet drar igång den 25 mars, skriver Västerbotten-Kuriren. Barnet är beräknat att komma den 12:e januari.

- Jag hoppas att jag ska hinna vara tillbaka och i ganska bra form när det är slutspelsdags, helst vill jag gärna hinna med någon match innan. Det är lite svårt att ha en exakt tidsplan, man får ha respekt för att det kan hända saker under förlossningen, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte skulle vara besviken om jag inte var i bra form till slutspelet. Jag tycker jag har gjort allt jag kan påverka för att jag ska kunna vara det, säger Wibron till tidningen.

Wibron berättar också att hon tränat sex dagar i veckan under hela graviditeten där mycket av tiden har spenderats på crosstrainer och cykel med intervaller. 

- Det känns egentligen inte jobbigare än vanligt om jag ska vara ärlig. Jag trodde att jag skulle känna mig tyngre och att det skulle vara jobbigare, men det hänger nog ihop att jag mått så pass bra hela tiden, säger hon.


TV: Säsongens snyggaste mål i Allsvenskan

Avgör i sudden death: ”Det där är ett urtjusigt mål”

Den här artikeln handlar om: