Höstens bästa spelare
Nacka Wallenstams Daniela Westerlund har imponerat stort under sin debutsäsong i SSL.
Foto: Per Wiklund
Topplista

Höstens 5 bästa rookies i SSL Dam

ANNONS

Höstsäsongen är snart slut och nu väntar slutspurten där lagen väntas växla upp. Vi har rankat de spelare som presterat bäst under första halvan av säsongen.

Nedan finner du vår rankning av rookies i damernas superliga:

1. Ida Hedén, IBF Falun

Den hetaste Årets rookie-kandidaten så här långt står sig högt även bland de rutinerade målvakterna och har utsetts till höstens fjärde bästa keeper i SSL. Hedén är född -00 och imponerade stort från start i premiären mot Thorengruppen. Men hennes främsta insats var kanske mot Warberg när hon landade på 93,5 i räddningsprocent och bara släppte två bollar förbi sig.

2. Daniela Westerlund, Nacka Wallenstam IBK

Under årets Silly season värvades det friskt från vårt grannland i öst, och bäst av finska importerna hittills har 22-åriga Daniela Westerlund varit. Hon leder interna poängligan hos Nacka med 11 mål och 5 assists. Westerlund har genomgått en förvandling under sin tid i SSL då hon gått från en hårt jobbande tvåvägscenter och framspelare till en hårt jobbande tvåvägscenter som gör mål istället. 

3. Minna Karlsson, IBK Lund Elit

18-åringen fick en helt fantastisk start på sin SSL-karriär när hon gjorde fyra mål i seriepremiären mot Warberg. Att Karlsson var en supertalang utöver det vanliga var ingen nyhet då hon bland annat vann poängligan i Allsvenskan förra säsongen. Påminner om en viss Anna Jakobsson när det kommer till att avsluta kliniskt när lägena dyker upp, men är också väldigt teknisk med bollen.

4. Vilma Nilsson de Gysser, Täby FC IBK

"Hoppas att jag på något sätt kan göra ett avtryck i innebandyvärlden, målet är ju att bli bäst”. Så sa de Gysser inför säsongen och den hårt jobbande centern lyckades tidigt spela till sig en ordinarie plats i Täbys superfemma och är den spelaren från RIG Umeå som lyckats bäst av 01:orna så här långt i SSL. Sliter kopiöst i båda riktningarna för att hålla ihop balansen i sin formation.

5. Emma Heander, IBK Lund Elit

Denna egna produkt har tagit ett jättekliv i sin utveckling de senaste halvåret och håller jämna steg med Minna Karlsson poängmässigt trots att hon är ett år yngre. 17-åringen började göra sig känd nationellt i distriktlags-SM förra säsongen när hon tog sitt Skåne till final och vann hela poäng- och skytteligan. Nu har hon visat sitt målsinne och poängsinne även i SSL där hon hittills snittat nästan en poäng per match.


  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Den här artikeln handlar om: