Innebandyåret 2021
Eero Kosonen var rena väggen i VM-finalen 2018. Lyckas Sverige få hål på honom den här gången?
Foto: Per Wiklund
Övrigt

Innebandyåret 2021 - här är alla höjdpunkter

ANNONS

Fyra VM-turneringar väntar på andra sidan årsskiftet.

Snart är 2020 ett minne blott - ett år som de flesta snabbt vill glömma. Därför kan vi med glädje påminna oss om att 2021 väntar runt hörnet. Ett år som förhoppningsvis blir ett revanschens år - med serier som kan spelas klart och där mästarlag kan koras inför fullsatta arenor. Om det vill sig väl, och mästerskapen kan spelas som planerat, har Sverige chansen att lägga beslag på inte mindre än fyra VM-guld, där U19-herrarna är först ut i början av maj. 

Här är datumen att hålla koll på inför innebandyåret 2021. 

13 mars - herrarnas grundserie i SSL är färdigspelad (slutspelsdatumen är inte klara). 

Lyckas Kalmarsund utmana Storvreta om seriesegern och vilka två lag får ge vika i den superspännande bottenstriden? Allt talar för att det blir spänning ända in i mitten av mars. 

20 mars - damernas grundserie i SSL är färdigspelad (slutspelsdatumen är inte klara). 

Kan succélaget Sirius utmana de stora drakarna om seriestriden eller blir det favorittippade Thorengruppen som går in i slutspelet som seriesegrare? I botten är just nu den stora frågan om SSL ska bli två skånelag fattigare där Malmö och Lund har satt sig i en jobbig sits inför andra halvan av grundserien. 

28 april-2 maj - U19-VM herr, i Brno, Tjeckien

Sverige föll tungt i VM-finalen 2019 - där Tjeckien vann med otroliga 8-2 i finalen. Nu har Markus Puskalas blågula framtidslöften chans till revansch när VM avgörs på regerande mästarnas hemmaplan. 

1 maj - Thomas Brottman gör sin första dag som förbundskapten. 

Den mångårige Faluntränaren gör Niklas Nordén sällskap som förbundskapten för Sveriges herrar. 

5 - 9 maj - U19-VM damer, Uppsala. 

Uppsala anordnar inte mindre än två världsmästerskap på damsidan under 2021. Först ut är U19-damerna, som har en guldmedalj att försvara. Lyfter Sverige pokalen i IFU Arena eller lyckas någon av konkurrenterna ställa till med en skräll i Uppsala? 

28-31 oktober - SDF-SM, Nyköping och Oxelösund. 

Årets stora höjdpunkt på juniorsidan avgörs nästa år i Sörmland där Nyköping och Oxelösund står för värdskapet. Den här gången är det 04-orna som får chansen att mäta sina krafter mot varandra. Senast var det Småland på pojksidan och Stockholm tjejsidan som plockade hem gulden. Vilka drar det längsta strået nu? 

27 november - 5 december - Dam-VM , Uppsala. 

Sveriges a-landslagsdamer har, precis som U19-tjejerna, ett guld att försvara. Senast var det Johanna Hultgren som pangade in avgörandet mot Schweiz i finalen. Lyckas Åsa "Kotten" Karlsson lotsa sina spelare till ytterligare ett VM-guld när VM avgörs på hemmaplan?

3 december - 11 december - Herr-VM , Helsingfors. 

Brolldén (tränarduon Nordén och Brottman) gör sitt första VM - där Sverige jagar första VM-guldet sedan 2014. Om duon lyckas med sin målsättning får vi svar på 11 december när VM-finalen spelas i Hartwall Arena i Helsingfors. 



Den här artikeln handlar om: