Foto: Per Wiklund
Superligan

Thorengruppenstjärnan summerar första halvan

ANNONS

Maja Viström tycker till om den väldigt speciella säsongen och hur hon vill att den ska slutföras.

De flesta känner till historien redan men på grund av Corona-pandemin fick svenska mästarna IKSU ekonomiska problem och tvingades att dra sig ur Svenska Superligan. Team Thorengruppen fick då den vakanta platsen som uppstod och man fick även nästan alla IKSU:s spelare.

- Jag är otroligt imponerad över vårt lags insats, vi blev ett nytt lag under väldigt speciella förhållanden och med tanke på alla omständigheter så tycker jag att det är godkänt att bara tappa 8 poäng på 14 matcher. Men däremot är vi inte nöjda, det finns delar i spelet som vi behöver förbättra för att fortsätta vinna matcher, säger Thorengruppenstjärnan Maja Viström till Innebandymagazinet och fortsätter summer sin egen insats:

- Jag skulle även sätta min egen prestation som godkänd, även om den självklart gått upp och ner.

På tal om väldigt speciella förhållande så har ju årets säsong varit väldigt unik med tanke på pandemin och spel inför tomma läktare samt alla lånespelare som dykt upp från höger och till vänster.  

- Jag har full respekt för alla restriktioner och rekommendationer men det går inte att undgå att det är väldigt tråkigt och tomt utan publik. Däremot tycker jag att det är otroligt roligt att spelare som i vanliga fall tillhör andra serier än SSL får chansen i världens bästa liga!

Hur har det varit att spela under dessa omständigheter och vad har du för förhoppningar inför andra halvan?

- Det är så himla märkligt allting, att inte tacka efter match, varken domare, motståndare eller publik. Ingen gemensam tid för teori och ingen tillgång till omklädningsrum vid träningar. Munskydd och handsprit är vardag. Inför andra halvan skulle självklart drömmen vara att vaccinet ger den effekt man hoppats på så att allt sakta men säkert kan börja återgå till det normala.

Vilket lag har överraskat positivt och vilket lag har överraskat negativt under första halvan enligt dig?

- Två lag som överraskat väldigt positivt är Sirius och Warberg, de vinner sina matcher och ligger högt upp i serien. Något lag som kanske inte fått samma stäm är Malmö, de låg väldigt högt upp i tabellen förra säsongen och jag tror nog att inte minst dem själva förväntat sig något liknande denna säsong.

Hur tänker du inför fortsättningen och hur säsongen ska avgöras. Som det ser ut nu så kommer publikrestriktionerna hålla i sig och en final i ett fullsatt Globen är nog bara att drömma om. Hur vill du se att SM-finalen ska avgöras?

- Om ett slutspel blir av tycker jag att det skulle passa bra att testa en finalserie med bäst av 5 eller 7. Vem som helst kan vinna en match men att vara bäst i flera matcher borde ta fram den mest värdiga vinnaren.

 
Den här artikeln handlar om: