Höstens bästa spelare
Filip Björk har snabbt blivit en nyckelpjäs i Jönköping.
Foto: Andreas Joakimsson
Topplista

Höstens 5 bästa centrar i SSL herr

ANNONS

Höstsäsongen är snart slut och nu väntar slutspurten där lagen väntas växla upp. Vi har rankat de spelare som presterat bäst under första halvan av säsongen.

Nedan finner du vår rankning av centrarna i herrarnas superliga:

1. Ludwig Persson, Växjö IBK

Trappade ner en säsong i Herr1an med Hovshaga och har sedan kommit tillbaka till SSL som en ännu bättre spelare. Efter Växjös generationsväxling har Persson fått en större roll än när han var i laget senast och verkligen tagit sig an den uppgiften med bravur. Han utstrålar pondus, självförtroende och snittar två poäng per match, vilket han tidigare inte varit i närheten av i SSL. Landslaget nästa?

2. Linus Nordgren, FC Helsingborg

Skånecentern också gjort en fantastisk höst och utmanar Ludwig Persson hårt om förstaplatsen. Samspelet med nyförvärvet Linus Malmström har varit briljant och Nordgren är också en stor nyckel till att Helsingborgs powerplay varit så framgångsrikt. I vanlig ordning är han exemplarisk i sin förmåga att vända spelet snabbt och sätta upp medspelarna i bra lägen eller skjuta själv.

3. Matej Jendrisak, Linköping IBK

Centertanken som bidrar med så mycket mer än poäng, även om han är med i toppen även där. Särskilt i målproduktionen då han leder interna skytteligan i Linköping med 13 mål. Den tjeckiska stjärnan är ett superproffs och lyfter sina medspelare med sin grymma inställning i byte efter byte. Inger också respekt gentemot motståndarna och kan bryta mönstret i matcherna genom att vinna närkamper och kliva fram extra. Hög lägstanivå.

4. Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Positionsbytet från back till center har fortsatt varit ett succédrag för Östholm och Pixbo Wallenstam. På centerpositionen får man väldigt mycket ut av Sundsvallssonens offensiva kvalitéer och det syns också i den interna poängligan som Östholm leder med 21 poäng (9 mål och 12 assists), detta trots att han missat ett par matcher.

5. Filip Björk, Jönköpings IK

Klubbytet från Sirius till Jönköping har så här långt visat sig vara positivt för Filip Björk. Tvåvägscentern har tagit för sig omgående i nya laget och varit deras bästa center inledningsvis. Han gör otroligt få misstag och gör sina medspelare bättre genom att ta rätt ytor, ta initiativ och dra upp tempot. Inte i första hand en poängspelare men har ändå snittat nästan en poäng per match.


  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Den här artikeln handlar om: