Foto: D-foto och Magnus C Lydahl
Allsvenskan södra

Tränarkommentarer från helgens allsvenska matcher

ANNONS

Så tyckte tränarna om helgens allsvenska omgång.

I helgen spelades det 7 matcher i herrallsvenskan och nedan har vi samlat ihop tränarnas kommentarer om hur det gick. Klicka på resultatet för att sa alla målen från matchen. 

Örebro-Karlstad 3-7

 – Två bra lag på banan idag och en jämn match spelmässigt. Skillnaden var att de får in bollen och inte vi, det är så lite som skiljer oss åt idag och vi skapar massor med fina lägen, kommenterade Örebro Innebandys tränare Johan Jönsson.

Onyx-Nykvarn 7-4

 – Jag tycker att vi är snäppet bättre än Nykvarn genom hela matchen och vinner tillslut en tight match rättvist. Vi får de att spela utanför vår box hela matchen och straffar de med bra tålamod och omställningar, tyckte Onyx tränare Tobias Palm, efter matchen. 

Nykvarns Sebastian Wahlgren:

- Onyx vill mycket mer än oss och vinner helt rättvist. Vi får inga gratis poäng i Allsvenskan utan vi måste kämpa och ge 100% för att vinna. Idag går vi på 50% och försöker göra allt själva. Vi spelar svårt och tror det är lösningen.  

Åby-Lillån 3-9

– Tung förlust där vi släpper lite enkla i mittperioden och kommer aldrig ikapp. En rättvis seger till Lillån, kommenterade Åbys tränare Tommy Karlsson. 

Lillåns Joakim Björnstad:

– Vi prata inför matchen om att det var längesedan vi tog tre poäng. Matchen är ganska ryckig med mycket utvisningar. Skönt att vinna och kunna ge medlemmar, sponsorer och andra som stöttar oss en tidig julklapp i form av tre poäng. 

Lerum-Lagan 5-6 sd

– Jag är nöjd med att vi tar en poäng idag med tanke på prestationen, jag tycker Lagan gör det bra och stänger ner oss effektivt samtidigt som vi inte alls kommer upp i den nivå man kan önska, kommenterade FBC Lerums tränare Anton Olofsson efter matchen. 

Visby-Salem 3-5

– Vi kunde inte lösa Salems försvar. Vi hade tydliga problem i alla delar av banan där vi inte är tillräckligt tydliga i vårt agerande, kommenterade Visby IBK:s tränare Christoffer Lindberg. 

Salems Jonny Lindström:

- En riktigt bra insats idag där vi stänger deras poängskapande 1:a femma som inte alls får så mycket yta att spela på som de är vana vid. Vi är disciplinerade idag och håller en bra nivå i alla perioderna vilket gör oss svåra att slå. 

Djurgården-Tullinge 8-4

– Tycker att vi visar att det är klasskillnad mellan oss. Det visar vi genom att vår lagkapten gör lika många mål som hela deras lag tillsammans. Nu kan vi fira jul. God DJUUU önskar serieledarna, kommenterade Djurgårdens tränare Mikael Öhman. 

Tullinges Urban Sandgren:

– Vi släpper in flera mål när vi är helt passiva framför eget mål. Framåt finns inte skärpan i avsluten, vi missar flera öppna lägen. Hemmalaget hade högre energinivå idag. 

Gävle-Bele Barkarby 9-13

 – Vi börjar bra sedan blir vi läckra laxar och vinner inte många närkamper. Vi jobbar oss in fram till 9-11 och tar slipsen men blir återigen straffade med två mål i öppen kasse, kommenterade Gävle GIK:s tränare Örjan Lindberg efter matchen.

Beles Andreas Briselius:

- En rättvis seger där vi bjuder på bländande offensiv, igen. Svängdörrar och målfest åt alla håll just nu när vi spelar. Men det tar vi alla dagar i veckan så länge det ger tre poäng. 

Den här artikeln handlar om: