Foto: Privat
Allsvenskan norra

Succényförvärvet om helgens stora snackis i Allsvenskan

ANNONS

Nicklas Dalbjer lånades in från Herr1an till Allsvenskan och i sin debutmatch bjöd han på en helt sanslös zorrostraff som blev en stor snackis.

Nicklas Dalbjer inledde sin senior-innebandykarriär som 20-åring i Haninge FBC i Allsvenskan säsongen 2011/2012. Nio år senare är han återigen tillbaka på Allsvensk nivå efter flera säsonger i distriktsserien där han varit med och spelat upp Hammarby till Herr1an.

- Det stämmer bra att jag inledde min karriär i Allsvenskan men efter debutsäsongen drog jag och min bror Daniel ut på lite äventyr och upptäckte Norges högsta serie och sen tillbaka till Sverige för en säsong i Sala silverstaden där vi lyckades ta upp dem till ettan med 22 raka vinster, säger Dalbjer till Innebandymagazinet och fortsätter berätta om sin innebandyresa:

- Efter det blev jag less på allt pendlande och bestämde mig för att gå tillbaka till mitt kära Hammarby, jag hade sjukt många polare där. Så blev kvar där i fem säsonger och lyckades spela upp dem från Herr4an till Herr1an. Så aldrig riktigt haft en tanke på att gå till ett annat lag utan trivdes så sjukt bra i Bajen och alltid velat se Bajen i en hög serie.

Men förra säsongen så flyttade Dalbjer till Falun för spel i deras Herr1an-lag och till denna säsong gick han vidare till Borlänge där han hann att göra 10 poäng på fyra matcher innan Herr1an pausade. Men förra helgen så var Dalbjer tillbaka i Allsvenskan för första gången på nio år och han gjorde succé direkt med 1+1 och en redan klassisk straff för Gävle som lånat in honom under speluppehållet.

- Jag drog ledbanden för exakt ett år sen, och gjorde en lång rehabilitering och kom tillbaka väldigt stark och mer taggad på innebandy än någonsin. Så jag skrev på för ett satsande Borlänge där både jag och laget fick en grym start med tre vinster innan serien stängdes ner. Så kände väl någonstans där att jag inte riktigt var redo att stänga ner så hade ett fint samtal med Gävles sportchef Peter och vi kom fram till en sjukt snabb och bra lösning.

Dalbjers debut för Gävle blev helgens stora snackis då han vid ställningen 1-0 till AIK fick chansen att lägga en straff. De flesta kanske hade kanske tvekat att lägga en straff i ett nytt lag som man bara spelat en period med men inte Dalbjer.  

- Hade ingen tanke på att jag skulle få lägga straffen, men när domaren blåste straff och jag går för byte så säger tränare Örjan: ”Dalbjer vill du lägga?” Och jag tvekar inte utan säger direkt, självklart.

Video: Kolla in straffen här

Resten är mer eller mindre historia men ta oss igenom hur du tänkte före, under och efter straffen?

- Hade väl inga speciella tankar i huvet innan, vet ju vad jag ska göra med bollen så handlar mest om att hitta ett skönt lugn och vänta in keepern och dra bollen i rätt ögonblick. Men med tanke på att det var min första match för Gävle och vi låg under med 0-1 så fanns de såklart mycket nerver, så var en otrolig lättnad att se när bollen seglade in.

Straffen är redan en klassiker men trots kvitteringen så blev det förlust för Gävle med 3-5 dock så gjorde Dalbjer förutom målet en assist också och det var hans första poäng i allsvenskan.

- Trots en tung förlust så tycker jag att min insats är bra. Jag gör 1+1 fast att jag varit utan matchspel cirka två månade och det var mycket nytt att ta in i ett nytt lag när man kommer dit på så kort varsel så helt klart godkänt. Hade likaväl kunnat varit vi som stod som segrare med 5-3 då matchen svängde fram och tillbaka.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: