Foto: Adam Troy
Superligan

Lördagens hetaste matcher och hur de slutar

ANNONS

8 matcher spelas totalt under lördagen och det är tre som sticker ut ur mängden.

  

15.00  Hagunda IF - FBI Tullinge ALL Norra 

Inför säsongen var Hagunda de överlägsna seriefavoriterna och Tullinge spåddes att missa kval efter en tung silly season. Men inför de här mötet så har båda lagen spelat 8 matcher och Hagunda ligger bara trea i tabellen på 17 poängen och Tullinge skuggar två poäng bakom. Så vinner Hagunda här skapar man ett glapp mellan topp tre och övriga fältet men skulle Tullinge vinna så blir det en mycket jämnare serie med tuffare krig runt kvalstrecket. Tullinge är det formstarkaste laget av de båda med fyra segrar senaste fem matcherna och dessutom så brukar man trivas bra mot Hagunda då de vunnit fyra av lagets sex tidigare möten. Jag tror att Tullinge kommer ta sin femte vinst men det kommer att krävas en sudden.   

15.00 Höllvikens IBF - Team Thorengruppen SK  SSL Herr

Ett väldigt intressant möte när Superligans två sämsta lag i tabellen ska möta varandra. Höllviken är stora negativa överraskningen med endast en vinst och tre poäng på tio matcher medan den upphaussade nykomlingen Thorengruppen inte lyckats vinna en enda match så här långt och ligger sist på 2 poäng. Laget som vinner under full tid kommer dock att lämna nedflyttningsplatsen men kanske bara för ett par timmar då de två lagen närmast över möter varandra dagen efter. De båda lagen har mötts fyra gånger tidigare och vunnit två möten vardera. En väldigt intressant detalj är att Thorengruppen aldrig vunnit borta mot Höllviken utan de båda lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher när de mötts tidigare. Jag tror dock att Thorengruppen kommer att bryta både den trenden samt inkassera sin första trepoängare för säsongen här efter en vinst med två bollar.   

 

17.00  Storvreta IBK -  FBC Kalmarsund SSL Herr 

Äntligen ska vi få veta vem som är höstens bästa lag i Superligan och om Kalmarsund är så överjäkligt bra som de startat säsongen. Här möts de enda lagen som inte förlorat under ordinarie tid än så länge denna säsong men medan Storvreta förlorat två matcher i sudden har Kalmarsund inte förlorat mer än ett poäng. Kalmarsund har verkligen imponerat inledningsvis och här har man nu den ultimata värdemätaren på hur bra man egentligen är. För Kalmarsund har aldrig tagit någon poäng mot Storvreta, man har aldrig gjort mer än fem mål på dem och Storvreta är det enda SSL-laget som Kalmarsund har kvar att vinna emot, alla andra lag har de slagit vid något tillfälle. Det ska ju alltid vara en första gång för allt så jag tror eller snarare hoppas på att Kalmarsund ska bryta allt som talar emot dem statistiskt. Så efter 6-4 vinsten har man gjort fler än fem mål på Storvreta, man har besegrat dem för första gången och som bonus även besegrat alla SSL-lag samt att man är det enda laget som fortfarande inte förlorat en match denna säsong.  

Övriga matcher

18.00 IBF Falun - FC Helsingborg SSL Herr

15.00 Hudik/Björkberg - Bele Barkarby IF IBF ALL Norra

13.00 IBF Örebro - Åstorp/Kvidinge IBS ALL 

13.00 Warberg IC - Thorengruppen IBK SSL Dam

15.00 Täby FC IBK - Jönköping IK SSL Dam

Den här artikeln handlar om: