Foto: Magnus C Lydahl
Nyhet

Kais Mora sjösätter ny ungdomssatsning: "Inne i en oerhört spännande process"

ANNONS

Ulf Hallstensson ska leda klubbens utvecklingsarbete.

Kais Moras damer har under det senaste decenniet etablerat sig som ett av Sveriges absolut bästa lag på damsidan. Nu satsar klubben, som har över 500 spelare, på att lyfta barn- och ungdomssektionen för att ta ytterligare kliv. 

− Vi vill vara en förening där människor känner glädje och utvecklas på alla nivåer. I dagarna har vi lanserat en ny barn- och ungdomspolicy som ska vägleda oss framåt, säger klubbens ordförande Anders Forsberg, i ett pressmeddelande och fortsätter: 

− Självklart har ungdomsverksamheten alltid varit viktig och prioriterad hos oss och det är roligt att vi hela tiden fortsatt att växa. Men det kräver också att man gör ett löpande utvecklingsarbete. Att sjösätta ett nytt gemensamt ramverk ser vi som det första steget. 

Forsberg ser ledarna som en nyckel i utvecklingsprocessen. 

− Ledarna är de viktigaste vi har i skapandet av en bra utvecklingsmiljö och utan dem är ungdomsverksamheten ingenting. Det här är ett jobb som vi måste göra tillsammans och som förhoppningsvis också stärker föreningskänslan överlag. 

Damlagets tränare, Ulf Hallstensson, kommer att leda utvecklingsarbetet på ungdomssidan. 

− Det känns som att vi nu är inne i en oerhört spännande process där vi redan tagit stora och viktiga steg framåt, säger Ulf Hallstensson. 

Matchrapporter: IBF Falun Utveckling slog KAIS Mora på bortaplan

Den här artikeln handlar om: