Foto: Per Wiklund
Allsvenskan västra/södra

Brinkmann om nya uppdraget: "Ska rita om kartan"

ANNONS

"Målsättningen är att vara i SSL absolut senast hösten 2022".

I fredags kom beskedet från Kalmarsund: Succétränaren Alexander Brinkmann lämnar herrlaget efter säsongen - och blir i stället operativ sportchef i klubbens damlag. 

För Kalmarsunds hemsida berättar 30-åringen om sina tankar på det nya uppdraget. 

− Jag är supertaggad. Vi har haft en löpande dialog över många år jag och "Pelle" (Klubbchefen Per Viberg) om det här - och nu har den konkretiserats lite mer den senaste tiden. Det känns som att vi har något bra på gång, säger Brinkmann, och berättar om klubbens storslagna planer.  

− Med elitverksamheten vill vi vara tydlig med vad vi vill göra; Att rita om kartan både för vilka som faktiskt har störst framgång i landet på damsidan - men också hur daminnebandyn, och i förlängningen damidrotten hanteras, inte minst ekonomiskt. Där ska vi vara ett draglok också. För ungdomsverksamheten hoppas vi att det ska vara ett sätt att väva ihop allting så att vi blir starkare framåt, så att alla tjejer som spelar innebandy ska tycka att det är roligt och utvecklande. Men också att man ska få rätt möjligheter för att kunna nå så långt som möjligt om man är ute efter det. 

Och det är ingen tvekan om att klubben inom ett par år vill utmana de allra bästa lagen i Sverige - även på damsidan: 

− Vi vill så snart som möjligt vara i SSL. Vi är verkligen inte tillfreds med att vara i allsvenskan som det ser ut nu. Avsikten är att gå upp redan den här säsongen, men det får vi se hur det blir med. Satsningen är riktad mot de fem kommande åren och då är målsättningen att vara i SSL absolut senast hösten 2022, och sen ta oss efter bästa förmåga så snabbt som möjligt mot toppen och jaga primärt Thorengruppen och Pixbo som är där uppe. 




Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: