Söndagens SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan

Julia Croneld-Thorengruppen 6-5

ANNONS

Julia Croneld sänkte Thorengruppen helt på egen hand.

Täby FC blev första laget någonsin som tog poäng mot Thorengruppen i Svenska Superligan och man gjorde det efter en helt sanslös uppvisning av Julia Croneld. 23-åringen låg bakom alla sex målen med sina 5+1.

Täby såg ut att gå mot en kassaskåpssäker seger efter en fantastisk effektivitet framåt. Stockholmarna gjorde sex mål på 23 skott medan Thorengruppen trots kraftigt bollövertag och 47 skott bara gjorde fem mål. Täby ledde med 5-1 inför sista perioden och när Thorengruppen reducerade svarade Täby med att utöka till 6-2 ett par minuter senare.

I slutet av tredje perioden tar Thorengruppen över mer och mer och det är stundtals spel mot ett mål men Alexandra Durling släpper bara in tre mål till bakom sig och Täby blev första laget att besegra Thorengruppen i Superligan med 6-5.  

- Vi går in och visar att vi ska vinna matchen och vi gör det jättebra. Vi håller tätt bakåt och det är svårt att göra mål på oss och det är det som gör att vi vinner idag, sa Croneld till Sportexpressenplay efter matchen.

Croneld spelade med Ranja Varli och nyförvärvet Moa Delshammar och den kedjan såg ut att hitta varandra i sömnen trots att de var första gången de spelade ihop idag. Varli stod för 1+3 och Delshammar blev poänglös men det hindrade inte Croneld från att berömma nyförvärvet efter matchen och klanka ner lite på Varli som inte spelade något i sista perioden.

- Det kändes bra i kedjan och det är ju inte så vanligt att ha en rightad center. Så det kanske vad det som gjorde att de tappade lite. Det är bra med Ranja hon fick någon låsning i ryggen, hon vilade efter hon gjort några ass så hon tog nog bara en paus, avslutar Croneld med ett stort skratt.

Thorengruppens bästa spelare Cornelia Fjellstedt gjorde ett hattrick men det var ingen större tröst.   

- Jag är ruggigt besviken och vi var nära att få in ett i slutet och det kändes som att vi skulle få det också men Durling var duktig i kassen. Det var inte vår dag så grattis till Täby.    

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: