Falun-Pixbo 7-3
Galante Carlström gjorde 2+1 mot Pixbo men trots det sågar stjärnan sin egen insats.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Falun vann men poängkungen var frustrerad över sin insats

ANNONS

Efter 2 förluster är Falun tillbaka som vinnare igen men lagmaskinen är inte alls lika väloljad som den brukar.

Efter två raka förluster är Falun åter tillbaka i vinnarspåret efter att ha besegrat Pixbo Wallenstam med 7-3 på onsdagskvällen.  

- Vi gör en bra krigarinsats från vår sida där vi sliter i 60 minuter. Spelet med boll klaffade inte fullt ut men det kompensera vi med hårt jobb istället. Så jag sätter godkänt betyg på vår insats, säger Alexander Galante Carlström till Innebandymagazinet efter matchen.

Falun tog tag i taktpinnen direkt och var det spelförande laget i första perioden och tog hem den med 2-1. I andra perioden så spelade Pixbo upp sig och ställningen var 4-3 efter 40 minuter och det kändes som en öppen historia. Men i tredje perioden så växlade Falun upp och gästerna orkade inte hänga med och förlorade sista perioden klart med 3-0.   

- Vi säger väl inte så mycket inför sista mer än att vi tyckte att vi var det bättre laget och att vi skapade chanser och spelade bort deras press väldigt bra. Vi vet om att vi är starka i sista perioden och att vi kommer att vinna. Men det var backchecken och slitet som lade grunden till segern. Ikväll slet alla i laget och det har vi inte riktigt gjort i tidigare matcher.

En omtalad situation uppstod i mitten av andra perioden då Galante signalerade för att han gjorde mål men domarna gjorde wash out. Istället för att utöka ledningen till 5-1 gjorde istället Pixbo 2-4 ett par sekunder senare.

- Vi var ganska så frustrerade över det i pausen. Jag såg direkt i det ögonblicket att den var inne och jag har sett i efterhand att det var mål också. Den var inne mer än vad jag trodde faktiskt och det var tungt att domarna missade det och fem sekunder senare gör de 4-3. Men domarna gör misstag de också och det var tur att det inte blev matchavgörande.

Mot Dalen senast lade ni mycket energi på domarinsatsen i sista perioden och det kändes även som ni gjorde det stundtals idag också. Är det ett tecken på att ni är frustrerade och inte riktigt nöjda med vad ni presterar på banan just nu?

- Jag kan hålla med om att vi la för mycket energi på domarna mot Dalen men idag tycker jag inte att vi gjorde det. Det är väl bara ett domslut som vi inte var nöjda med idag och det hade nog vilket lag som helst blivit irriterade för om man gör mål och de blir bortdömt. Jag tyckte domarna gjorde en bra match förutom det där lilla misstaget och det var ju som sagt skönt att det inte blev matchavgörande.

I och med vinsten så slapp Falun tangera ett bottenrekord på tre raka förluster under ordinarie tid. Senast det hände var 17 november 2016.  

- Det är såklart otroligt skönt att vinna igen och det är frustrerande att förlora matcher när vi är ett så bra lag som vi är. Men vi har inte hittat stämmet än och för egen del så har jag aldrig känt mig så här misstajmad och dålig under en serieinledning som denna. Poängen trillar in men jag är absolut inte i någon bra form alls. Bollen studsar och jag har ingen tajming alls.

Vad beror det på?

- Jag vet inte om det har med pandemin att göra eller vad det beror på. Det är ju en helt annan innebandy när det är 0 personer på läktaren. Men det är ju lika för alla lagen och jag tycker att jag skulle kunna hantera det bättre. Men det är svårt att sätta fingret på vad det är. Hade jag vet vad det berodde på hade jag ändrat till det för länge sedan. Men jag är säker på att jag kommer att komma in i det till slut men just nu känns det inte bra alls.   

  

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: