Johnny med klubban i handen på SDF-SM, i U19-landslaget och från sista säsongen i Lindome.
Foto: Privat och Martin Holmberg
Landet runt

43-årig innebandyprofil plötsligt död efter hjärtstopp

ANNONS

Innebandyn i Västsverige har sorg. Den tidigare U19-spelaren fick plötsligt hjärtstopp natten till måndag och somnat in hastigt och högst oförberett.

Den oerhört omtyckta spelaren och senare ledaren Johnny ”Puma” Gustafsson har oväntat gått bort. Det råder stor sorg i innebandy-Göteborg men framförallt i Lindome IBK och Mölndals IBF.

Johnny växte upp i Mölndal utanför Göteborg och började spela innebandy i en ovanligt bra ungdomskull födda 1977 i Mölndals IBF. I tonåren gick han två gånger över till Pixbo Wallenstam IBK. Första gången ångrade han sig efter två veckor. När han i övre tonåren gick över den andra gången var han bättre förberedd. Han lyckades så väl att han fick spela i tidernas första U19-landslag säsongen 1995/1996. Han vann även distriktslags SM med Göteborg bland annat.

Under massor av år öste han in mål med ett otroligt skott i klubbar som Mölndals IBF, Pixbo Wallenstam IBK och Lindome IBK. Han gjorde sin sista match 2016.

- Han var en fantastisk vän med ett otroligt stort hjärta. Så många fina minnen tillsammans på och utanför innebandyplanen. Vi började spela innebandy samtidigt i Mölndal och var lagkamrater under många år. Vi fick göra debut samtidigt i första U19 landslaget och vinna enda stadslagsguldet till Göteborg. Han saknas av många. Det är en ofattbart sorgligt för hans barn Filip och Nova och övriga nära honom, säger Martin ”Dala” Dahlgren, årets forward i SSL säsongen 2006/07 till Innebandymagazinet.

Även innebandyprofilen Mikael ”Koppen” Lindqvist är bestört över Johnnys tidiga bortgång:

- 24:an var helt fantastisk. Han var ett proffs i alla lägen. Vart vi än var så var han uppskattad. Han fick alla att känna att han alltid var att räkna med. Både på och utanför planen. Det är få spelare som till och med får den bekräftelsen av motståndare. Han var FairPlay . En stor vän, pappa, spelare och människa.

Johnny testades negativt för Covid-19 för två veckor sedan bland annat.

Många sörjer nu Johnny ”Puma” Gustafssons död, inte minst hans släkt, vänner och innebandyn i Göteborgsområdet. Han blev 43 år gammal.

 
Den här artikeln handlar om: