Foto: Per Wiklund
Nyhet

Idag pausas ännu flera förbundsserier

ANNONS

4 förbundsserier till pausas under fredagen.

I 17 av 21 regioner råder det just nu skärpta allmänna råd runt om i landet. Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott har löpande analyserat tävlingsverksamheten och stegvis beslutat att pausa seriespel där ett flertal lag från regioner med skärpta råd ingått. 

Från och med idag fredagen den 13 november pausar man spel i följande serier:

Herr1an Mellersta
Herr1an Norrland Södra
JAS DJ17 Grupp B
JAS HJ18 Grupp B

Det betyder att 30 av totalt 33 förbundsserier just nu är pausade. Det är bara SSL Herr, SSL Dam och Allsvenskan Herr som fortfarande rullar på som vanligt. Som vanligt kanske är fel ordval då förbundets riktlinjer och rekommendationer ska följas.

- Svenska Innebandyförbundet rekommenderar att samtliga matcher som spelas i en region med skärpta allmänna råd spelas helt utan publik, samt att lag med hemvist i sådan region ej har medföljande publik på bortamatcher.

Dessa lag får träna, men ska följa Svenska Innebandyförbundets riktlinjer och rekommendationer för träning. För lag med hemvist i en region med skärpta allmänna råd avråder Svenska Innebandyförbundet från att ta upp spelare från lägre lag för träning med representationslaget.

Träning för övriga lag i förbundsserierna
Lag med hemvist i en region med skärpta allmänna råd avråds från att träna gemensamt. Lag som ej har hemvist i en region med skärpta allmänna råd får träna, men ska följa Svenska Innebandyförbundets riktlinjer och rekommendationer för träning.

Eventuell uppstart av pausad/uppskjuten tävlingsverksamhet
Situationen med lokala skärpta allmänna råd är komplicerad. Det är att förvänta sig att fler regioner tillkommer och att redan införda restriktioner förlängs. Det gör det omöjligt att i nuläget kommunicera en tidplan för hur en eventuell uppstart ska se ut, dock ser Svenska Innebandyförbundet en uppstart som möjlig tidigast i december. Svenska Innebandyförbundet förbereder ett antal scenarion för säsongens genomförande och kommer att kommunicera dessa när det är möjligt.

Frågor och svar från Svenska Innebandyförbundet

Varför spelar vi innebandy överhuvudtaget i en pandemi?
Svenska Innebandyförbundet följer alltid råd och rekommendationer från myndigheter och anser att idrotten ska fortsätta om det kan ske under säkra former, vilket de protokoll som Svenska Innebandyförbundet har tagit fram ger förutsättningar för.

Hur ser Svenska Innebandyförbundet på sportslig rättvisa för enskilda lag?
Utifrån den utmaning som pandemin utgör tvingas Svenska Innebandyförbundet att fatta beslut som påverkar lag på olika sätt. Tyvärr är förutsättningarna för tillfället sådana att sportslig rättvisa inte kommer att kunna prioriteras lika högt som en normal säsong om seriespelet ska kunna slutföras i någon form.

Vad innebär det för resten av säsongen för berörda serier?
Det är tyvärr i nuläget omöjligt att säga. Svenska Innebandyförbundet hoppas självklart att situationen snabbt vänder till det positiva och att berörda serier kan återupptas, men när det blir kan man bara spekulera i. Ett intensivt arbete pågår för att förbereda olika scenarion där alla dörrar, såsom till exempel att spela enkelserie osv, måste hållas öppna.

Källa: Pressmeddelande

 
Den här artikeln handlar om: