Foto: Marko Grönholm
Division 1 södra Norrland

Seriefinalen i Herr1an skjuts upp efter dråplig miss: "Misstag som bara inte får hända"

ANNONS

Sundsvall tackade nej till att flytta matchen till lördagskvällen.

FBC Bollnäs och Sundsvall FBC nämndes som två av favoriterna i Herr1an Norrland-södra inför säsongen. Sex omgångar in i serien har klubbarna, planenligt tagit täten i tabellen, där Bollnäs toppar tabellen med 16 poäng på 6 matcher. 

På lördag skulle klubbarna ha mötts i en tidig seriefinal - en match som  nu skjuts upp efter en planeringsmiss av hemmalaget Bollnäs. 

– Nej, det handlar inte om corona, utan om ett praktiskt misstag, säger sportchefen Mattias Asp till Helahälsingland, och fortsätter: 

– Det är ett misstag som bara inte får hända, säger han. 

Matchen skulle egentligen ha spelats 15.30 - men efter att Bollnäs missat att boka sporthallen tvingas nu klubben tänka om. 

– Nu hade vi en snabb lösning med att flytta matchen till senare på kvällen, med ny starttid 19.15. Det är ju dessutom en roligare tid, och nu var domare och personalen i sporthallen med på det. Men med så kort varsel måste båda klubbarna vara överens, säger Asp, och berättar att motståndarna Sundsvall initialt var positivt inställda till flytten, men att Sundsvallspelarna motsatte sig en flytt. 

Något nytt speldatum är i nuläget inte klart. För serieledarna Bollnäs väntar i stället bortaderbyt mot Håsta nästa helg. 

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: