Foto: Anders Andersson
Superligan

Säsongen över för Thorengruppenspelaren

ANNONS

Alexandra Güzel slog igenom över en natt för två säsonger sedan när hon flyttades upp till Dalens SSL-lag som 17-åring. Den snabba backen hann göra 3 mål på fem matcher...

Alexandra Güzel slog igenom över en natt för två säsonger sedan när hon flyttades upp till Dalens SSL-lag som 17-åring. Den snabba backen hann göra 3 mål på fem matcher innan skadan var framme och hon drog av korsbandet.

Inför den här säsongen så var hon fullt återställd igen och hon har spelat de fyra första matcherna med sin nya klubb Team Thorengruppen. Men nu är det slutspelat för säsongen på grund av en ny korsbandsskada.

- Det var i slutet på en träning och jag skulle bara vrida och så knakade det till. Jag ville inte tro att det var korsbandet, men jag hade samma känsla, säger Güzel till Västerbotten Kuriren.

Säsongen är definitivt över men de dåliga nyheterna stannar inte där utan Güzel kommer även missa sin enda chans att spela U19-VM på hemmaplan.

- Det är riktigt tråkigt. Nu ska jag väl operera och rehaba. Det är riktigt surt, jag hann inte spela många matcher sedan förra skadan. Det känns surt också att det är samma knä, jag klarade testerna man måste klara innan man får spela.

Güzel kommer dock inte vara den enda som rehabar en korsbandsskada då Tilde Hållstam också är inne på sin andra korsbandsrehab samt att poängdrottningen Sofia Joelsson och rehabar samma skada. De två senare beräknas dock vara klara för spel i slutet på januari.

  
Den här artikeln handlar om: