KRITIKEN FRÅN STOCKHOLM
Magnus Nilsson (t.h) svarar angående kritiken från klubbar i Allsvenskan.
Foton: Per Wiklund/innebandy.se
Allsvenskan östra

Förbundet: "Inte enbart en Stockholmsrelaterad utmaning"

ANNONS

Tävlingschefens svar efter att sju klubbar i damernas Allsvenskan Östra uttryckt stort missnöje.

De skärpta allmänna råden i bland annat Stockholms län har lett till att Svenska Innebandyförbundet fattat beslut om att matcher i Allsvenskan Dam, Herr1an samt Juniorallsvenskan under perioden 29 oktober till och med 19 november med lag från föreningar med hemvist i Stockholm skjuts upp tills vidare. Detta gäller såväl hemma- som bortamatcher och de aktuella lagen avråds även tills vidare från att träna gemensamt.

I damernas Allsvenskan Östra är många lag som påverkas. Nu har Stockholmsklubbarna gått samman och för fram en gemensam önskan till förbundet om att omedelbart stoppa allt spel i serien. Detta då förutsättningarna för träningar och matcher inte är rättvisa för alla lag, menar man. Innebandymagazinet har tagit del av klubbarnas mail till tävlingsutskottet där man skriver att förbundet ger fördel till lagen utanför Stockholm. Läs mer här

Magnus Nilsson, tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet, bekräftar att man har fått mailet och jobbar med ärendet.

– Vi fick in ett sådant önskemål för några timmar sedan och kommer titta vidare på frågan, och för jättegärna en dialog med klubbarna om hur vi framför allt på ett säkert sätt förhoppningsvis kan starta upp verksamheten i serien om några veckor igen. Övriga delar kommer tävlingsutskottet titta vidare på i närtid, säger Magnus Nilsson till Innebandymagazinet.

Är det bara i damernas Allsvenskan Östra som denna fråga är aktuell?

– Vi har inte blivit påkallade från något annat håll formellt. Men när en sådan här fråga kommer in så måste man titta på det utifrån ett helhetsperspektiv. Det finns restriktioner i andra regioner som rör andra serier också, det här är inte enbart en Stockholmsrelaterad utmaning. Det är det som gör att återkopplingen kan dröja.

Den här artikeln handlar om: