Herr1an Norrland-Norra

Gamla Stan-Luleå 12-3

Gimonäs Umeå-Holmsund Coty 14-4

Wibax-Piteå-Skellefteå 11-3

”Jag tycker det är en mycket väl genomförd match från vår sida där vi dikterar villkoren från minut 1 till 60. Skellefteå står upp bra ändå tycker jag och hotar oss stundtals men sett över 60 minuter är det klasskillnad enligt mig.” - Jonas Karlsson, tränare i Wibax

”Vi fick bra utdelning från start och gick till periodvila med 5-0. Därefter fortsatte vi kontrollera matchen och drog ifrån med några bollar till. Ibland är man väldigt effektiv och det var vi idag. Stundtals blev matchen lite hafsig, men vi kontrollerade den från start till mål.” - Pontus Nilsson, tränare i Gamla Stan

”Vi är inte där idag. Gamla Stan gör det de ska och vi håller inte ens en dålig standard.” - Pär Johnasson, tränare i Luleå

Herr1an Norrland-Södra

Bollnäs-Örnsköldsvik 6-5 SD

Wallvik-Timrå 2-12

Håsta-Sundsvall 3-8

”Jag tycker vi står upp okej mot ett bra FBC. De visar upp högre kvalité i det mesta på planen och vinner dagens match rättvist.” - Thomas Falk, tränare i Håsta

”Det gick lättare än förväntat, vi hade räknat med en mycket tajtare och tuffare match. Vi åkte ner med en liten trupp så det blev mycket spel för alla. Fick snabbt ett bra go i hela laget med ett stort bollinnehav och många fina mål i fem mot fem spelet vilket har varit lite sisådär hittills. Många som var bra idag men Joel Stockhaus i målet var bra samt backen Erik Hjälm gjorde en stabil insats. Att Alexander Alle Johansson gjorde fyra mål idag bådar gott för framtiden. Nu närmast ser vi framemot en bra träningsvecka och Bollnäs hemma nu på lördag!” - Tomas Lindström, tränare i Timrå

”En jämn och svårspelad match, de gör det väldigt tufft för oss men vi lyckas ändå hålla ut och gå vinnande ur en tuff match vilket är starkt.” - Dennis Östling, assisterande tränare i Bollnäs

”Tråkigt att förlora en så jämn match. Men vi är jättenöjd med lagets insats och att flera spelare kliver fram och gör superbra prestationer. Extra plus till formationen med Spetsare, Lundin och Blomberg som tillsammans gör åtta poäng. Även stort plus debuterande målvakten Isak Dorell.” - Daniel Sedin, tränare i Örnsköldsvik

Skoghall-Stenungsund 9-4

”Trots att vi släpper till ett par billiga chanser och mål i sista perioden även idag, visar vi ändå att vi håller en hög nivå. Framförallt på vårt anfallsspel. Alla femmor vinner sin match i matchen och idag var det faktiskt närmare 15-4 än 9-5. Jag tycker vi fått den första delen av säsongen ungefär dit vi vill. Nu ska det bli riktigt kul att ladda för att möta två lag som vi inte spelat mot tidigare.” - Niclas Andersson, tränare i Skoghall

”Härlig seger där matchen präglas av en massa känslor och konstiga utvisningar åt båda håll. Vi håller oss mentalt starka matchen igenom och orkar hålla ifrån på ett bra sätt i sista perioden när Floda försöker trycka på. Tre riktigt sköna och välförtjänta poäng. Vi fortsätter jobba på och tar en match i taget, säsongen är lång och inget är klart än.” - Johan Libäck, tränare i Lockerud Mariestad

”En match med väldigt hög intensitet och mycket dueller. Lockerud stod för många avgörande täckta skott samtidigt som vi inte hade tålamodet idag. Det som blir avgörande är specialteams och Lockerud drar de längsta strået där idag.” - Erik Enoksson, tränare i Floda

”Seg förlust, matchen kunde slutat hur som helst. Mest rättvisa resultat hade varit lika. Båda lagen är starka offensivt och slarvar för mycket i det defensiva. Vi gör en bra match och har förbättrat många punkter. Kan vi få bort de enkla misstagen kan vi reducera tre, fyra mål per match men det kommer med rutinen ju längre säsongen går.” - Tobias Gabrielsson, tränare i Sandared

”Alltid skönt och vinna! Vi har bra kontroll på matchen. Dock går vi ner oss lite i slutet på andra perioden och släpper in dem i matchen. Dock kommer vi ut starka i tredje perioden och tar tillbaka matchen. Sedan blir det alltid spännande när det blir tajt på slutet. Matchens utropstecken är Harald Berlin och Måns Goullu. Alltid kul och vinna och vi kommer göra allt vi kan för att fortsätta vinna!” - Oskar Moberg, tränare i Karlstad

”Tycker det är en jämn match där båda lagen skapar mycket chanser, men det är några individuella misstag som avgör till Hagfors favör. Vi har en i stolpen med 20 sekunder kvar, men kommer inte närmre än så denna gång.” - Anders Jönsson, tränare i Kungälv

”Godkänd insats där vi ligger steget före mot ett bra lag. För att fortsätta vinna måste vi dock skära ner på de tekniska misstagen på egen planhalva.” - Thomas Eriksson, tränare i Hagfors

”Vi är inte nöjda med vår prestation i första perioden men i andra och tredje perioden gör vi det bra och skapar chanser som skall resultera i mål, men vi hade inte flytet i avsluten.” - Fredrik Gustavsson, tränare i Fristad

”Att vi förlorar enbart på grund av inställningen. Vi är inte påkopplade någon gång under 60 minuter och då får man stryk oavsett vilka man möter. Är extremt besviken på insatsen från dagens match och det finns inte jättemycket positivt att ta med sig från dagens batalj.” - Jonas Olsson, tränare i Lidköping

Herr1an Östra Svealand

Tyresö Trollbäcken-Rosersberg 4-6

Hammarby-Rotebro 5-6 SD

Farsta-Järfälla 7-6

Balrog-Vallentuna 5-6 SD

”Vi var tillräckligt bra i två perioder. Det kändes från vår synvinkel som att det var lite vår tur med tanke på de tre inledande omgångarna.” - Kennet Schibort, tränare i Farsta

”Svängig match, vår målvakt storspelar idag och håller oss i matchen. Vallentuna var skarpare när det skulle avgöras.” - Rasmus Hebrant, tränare i Balrog

”Otroligt skönt att vi jobbade oss in i matchen, vi var inte alls med från start. Tyckte vi i slutändan var värda segern.” - Roger Östergren, tränare i Rotebro

”Det var en match som spelades i skuggan av sorg och vi sänder vårt djupaste deltagande till TT och nära anhöriga. Vi lyckas vinna den svåra och täta matchen trots underläge och blickar framåt mot Värmdö hemma på fredag.” - Magnus Jäderlund, tränare i Rosersberg

Borlänge-Falun 6-7

”Vi spelar bra i första perioden, där Borlänge inte kommer till någonting samtidigt som vi skapar mycket. Andra perioden är lite mer jämn men fördel oss chansmässigt. Tredjeperioden är det fördel Borlänge då vi inte lyckas lösa deras press på ett bra sätt. Samtidigt som vi skapar tillräckligt för att stänga matchen. Vi lägger ingen större vikt vid någon segersvit utan vi ska bara beredd att tävla varje match.” - Thomas Holmgren, tränare i Falun

”Runsten är ett lurigt lag att möta och de straffar oss hårt med snabba omställningar i början av matchen. Sedan justerar vi det lite och kan göra ett lite ryck i tredje perioden. Även fast Runsten lyckas få in ett mål på slutet när de tagit ut målvakten så tycker jag att vi har hyfsad koll på det.” - Gabriel Brandberg, tränare i Västerås

”Vi förlorade en konstig match där andra perioden består av cirka tio minuter strul med utvisning med mera. Hade flera bollar som rullar ut medan till exempel en av deras bollar rullar i sargen in i mål. Det var väl skillnad mellan oss kan man säga. Synd att vi åter gör en bra match på borta plan men inte får poäng med oss. Vi förtjäna ett bättre öde.” - Johan Haglund, tränare i Runsten

”Vi har mycket bra fart i dag och får utdelning direkt. Alla gör en bra insats. Sedan finns det ju alltid några som gör det lilla extra som Bobby Edberg och comebackande Emil Hedström. Eric Westlunds jobbar kopiöst och ger enorm energi till både sin femma och laget i övrigt.” - Peter Wallin, tränare i KAIS Mora

”Jag tycker vi vinner rättvist. Vi börjar matchen svagt, spelar väldigt snällt och förlorar de flesta duellerna. I period två och tre hittar vi åter till vårt spel, vinner duellerna och får långa anfall - och får vår första trepoängare i division ett.” - Lars Andersson, tränare i Insjön

”Återigen är vi lite sega ur startblocken, och får jobba i uppförsbacke. Vi måste hitta vägar för att vara med direkt, och inte låta våra motståndare få försprång. När vi väl börjar äta ikapp försprånget, så blir det en rad konstiga domslut, vilket får för stort fokus från oss. Vi hopps på en bra träningsvecka och nya tag till helgen.” - Andreas Lindström, tränare i Sandviken

Vimmerby-Linköping 9-8 SD

”En match med många toppar och dalar. Vi inleder starkt och med en tempostark och positivt spel. I mittenperioden tar gästerna vara på våra misstag och leder rättvist inför sista perioden. I tredje periodens slutdel hittar vi åter ett vägvinnande spel. Sudden inleds med boxplay för oss och vi sliter på bra, skönt att fortsatt vara obesegrade i hemmahallen.” - Michael Elmér, tränare i Vimmerby

”Återigen en match där små marginaler avgör till slut. Vimmerby får matchen dit de vill under två perioder, med att byta chanser i ett mer chansartat spel. Vi är för naiva och tar många felbeslut. Vi släpper för mycket mål, och vi behöver skruva lite på dels försvarsspelet men även beslutsfattningen för att inte bjuda på så många kassar.” - Mathias Trinks, tränare i Linköping

”En jämn historia där vi är lite effektivare än Bergs. Tycker vi växer för varje match och är lite överraskande över utvecklingen.” - Mikael Sandebäck, tränare i CL98IC

”Idag kommer varken spelare eller tränare upp i den nivå som krävs tyvärr. Bäst för dagen David Holmström och Fredrik Alm!” - Sebastian Hagård, tränare i Berg

”Vi fortsätter spela stabilt och vår lägsta nivå är väldigt hög. Känner oss trygga och tror på vårt spel. Underläge efter första perioden och vänder till en stabil bortaseger. Vi hittar sätt att vinna våra matcher vilket i sig är en styrka.” - Fredrik Hemmingberg, tränare i Ledberg

”Vi får en tveksam utvisning mot oss som de förvaltar väl. Sedan kort inpå 2-5 och vi blir tvungna att bli mer offensiva. Rann iväg lite för mycket men så blir det i ett sådant läge. Ledberg är ett starkt lag så inget att säga om. Deras målvakt gör några fina räddningar så några mer mål från vår sida hade varit rättvist.” - Thommie Erlandsson, tränare i Craftstaden

”En hård och jämn match där jag tycker att domarna väljer att ta mer fokus än att låta oss lag göra upp. Det blir en poäng var och inte mer än så.” - Jimmie Nilsson, tränare i Kalmarsund

”Vinner igen tack vare en stark lagmoral och ett bra grundspel! En stark tredjeperiod blir avgörande. Extra plus till Nima Z.” - Christoffer Tiderman, tränare i Hovshaga

”Jag tycker att vi ger bort lite för enkla mål. Får starta i uppförsbacke, motvind och solen i ögonen. Vi visar att vi kan spela och ska spela på den här nivån. Vi behöver bli tätare hemåt. Vi krigar vidare.” - Lucas Öijvall, tränare i Nyköping

”Det är en match med mycket böjande spel. Deras intensiva spela gör att det tar ett tag innan vi kan börja spela anfallsspel men är tyvärr lite för låga dalar för att vi ska kunna vinna matchen. Nästa vecka hoppas vi kunna bjuda på en innebandy som talar ett språk som inte motståndarna kan.” - Jakob Ericsson, tränare i Växjö

Herr1an Södra Götaland

Pixbo Wallenstam-Landskrona 3-4

Partille-Halmstad 5-4

Varla-Lönsboda 15-2

Mölndal-Lund 7-6 SD

Warberg-Munka-Ljungby 3-9

”Vi möter ett bra lag idag som är effektiva i sitt spel. Tycker matchen avgörs framför de båda målen, där Munka är betydligt hetare än oss. Rättvis seger för Munka.” - Andreas Wahman, tränare i Warberg

”Väldigt skönt att ta första segern. Tycker vi vinner rättvist över 60 minuter. Vi är väldigt nöjda med alla våra femmor.” - Carl Nilsson, tränare i Munka-Ljungby

”Första tio minuterna är Lund det klart bättre laget, sedan kommer vi in i matchen genom att vi gör några taktiska ändringar. Efter det är det en jämn match som kan sluta hur som helst men när Lund trycker in 6-5 med två minuter kvar så är det tungt. Men endast 25 sekunder kvar så kvitterar vi och vi har även några chanser att avgöra innan full tid. I sudden avgör vi i powerplay.” - Martin Schön, tränare i Mölndal

”Vi tar en övertygande seger där vi är bättre på allt hemma i vår hemmaborg Lindälvshallen. Lönsboda har inte mycket att sätta emot i matchen. En bra laginsats där alla är med och levererar.” - Peter Jacobsson, tränare i Varla

”Siffrorna talar sitt tydliga språk. De var bättre än oss i denna match. Vi blir straffade av våra misstag och idag är de många. Varla gör mer bra saker än oss idag.” - Kim Johansson, tränare i Lönsboda

”Jag tycker killarna tar sina olika roller och sliter för varandra. Vi kan trumma på tre formationer mot Halmstads två och låter de få jobba hårt i försvaret. Sedan kliver vår förstafemma fram och gör det riktigt surt för Halmstad varje byte.” - Per Stenberg Nilsson, tränare i Partille

”Partille spelade bra och lyckades styra bort oss från de ytor vi ville äga. Det innebar att vi fick svårt att komma till avslut. Det gjorde att vi oftast förivrade oss i våra anfall. Vi blev också̊ hårt straffade i antalet utvisningar något som kom att bli ganska matchavgörande.” - Jonas Tarstad, assisterande tränare i Halmstad