SSL-söndag
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Endre starkast i toppmötet trots massor av slarv

ANNONS

Trots massor av slarv i tredje perioden lyckades Endre stå emot Moras anstormning.

Endre vann en tuff kamp mot Mora med 5-4 men det såg länge ut som att gotlänningarna skulle ta en bekväm seger. 3-1 efter 40 minuters spel kändes som en stabil ledning med mersmak men Mora vill annorlunda i slutperioden.

- Det är en väldigt jämn match men vi slarvar lite och de får göra ett par billiga mål och komma in i matchen igen. Men överlag var det en tempofylld och bra match, säger Endres Wilma Johansson till Innebandymagazinet.

Mora fick bästa tänkbara start på slutperioden och reducerade till 2-3 redan efter 22 sekunder. Man lyckades även kvittera innan Endre gjorde ett miniryck fram till 5-3 i mitten av perioden. I slutet hade Mora ett väldigt bra tryck och man fick in en reducering och i spel 6 mot 4 var man nära men Endre kunde rida ut stormen.  

- Det började med att min femma släpper in ett mål som absolut inte ska få hända. Vi kollar för mycket på boll och missar att de har en på bortre. Det blir ett startskott för dem och de får självförtroende och börjar tro på det de håller på med. Vi försöker ta tag i det men lyckas inte riktigt men vi orkade stå emot ändå till slut.

Vad är det som gör att ni orkar stå emot pressen och vinna till slut?  

- Vi har visat det i många matcher nu att vi är oerhört starka i slutet. Det spelar ingen roll om vi leder med en boll eller ligger under med en. Vi ger aldrig upp och vi krigar och sliter till sista blodsdroppen för vi vill vinna så mycket.

Johansson stod för två väldigt fina framspelningar i dagens match och totalt har hon gjort 5+5. Så frågan är om hon ser sig själv som en målgörare eller en framspelare.

- Jag tycker att jag är både och, statistiken visar bra vad jag är för sorts spelare. Jag har inga problem med att avsluta men jag kan väl erkänna att jag föredrar att passa. Men jag känner mig väldigt bekväm med båda.

Vad säger du om din egen insats idag?

- Jag är nöjd med min insats och jag tycker att min femma hittat rullet ordentligt nu. Vi har hittat de vi är individuellt bra på utnyttjar det gemensamt. Jag bidrar med mycket fart och med mycket passningar samt ser till att vinna närkamper.

Efter 6 spelade omgångar är Endre och Thorengruppen de enda lagen som inte tappat en enda poäng så här långt. Men vem är egentligen Superligans bästa lag just nu?

- Jag vet inte riktigt båda lagen har olika styrkor. Jag ser verkligen fram emot att få möta dem snart men fram till dess är vi lika bra.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: