Coronapandemin
Foto: Jimmy Palm

Först Tjeckien, sedan Schweiz - kommer Sverige bli nästa land som stänger ner?

ANNONS

Två av de fyra största innebandyligorna i världen har stäng ner. Kommer även Sverige att stänga ner?

Förra veckan så pausade den tjeckiska ligan all verksamhet på obestämd tid på grund av Corona-Pandemin. För någon timma sedan kom beskedet att Schweiz också pausar sin liga fram till den 1 december till att börja med. Men i Sverige finns det inga planer på att pausa förbundsserierna (SSL-Herr1an)

- Nej det finns inga planer på att pausa serierna i Sverige. Det har att göra med att vi jobbar med att följa de riktlinjer, rekommendationer och allmänna råd som kommer från myndigheterna. Men även rekommendationer och allmänna råd från regional och lokal nivå, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men det är vad som gäller idag. Som utvecklingen är just nu så vet vi inte hur det ser ut om två veckor framåt i tiden. Då kan det vara ett helt annat läge som gäller. Det är svårt att sia om hur framtiden kommer att se ut så vi får följa utvecklingen noga och ta det som det kommer. Men idag finns inga planer på att stänga ner.

Hur ser det ut bland föreningarna ute i landet, har FSSL eller några klubbar hört av sig med oroliga frågor om att SSL ska pausas eller stängas ner?

- Vi har inte hört något konkret fråga från någon men det finns ju en oro hos oss alla i samhället just nu såklart. Vi har en väldigt god dialog med både representanterna från ligan och klubbarna. Vi tar frågan på väldigt stort allvar och det tycker jag att vi visat flera gånger den senaste tiden med beslut som vi tagit. Vi följer det som sker i landet men även utomlands väldigt noga och det som vägleder oss just nu är de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten, regeringen och Riksidrottsförbundet.

  
Den här artikeln handlar om: