Foto: Adam Troy

Regeringens besked påverkar inte SDF-SM

ANNONS

Publiktaket höjs från 50 till 300 - men beslutet om distriktslags-SM kvarstår.

Från 1 november får det vara 300 sittande personer på idrottsevenemang. Det beskedet kom från regeringen på torsdagens presskonferens. 

– Det här är positivt, ett steg i rätt riktning att vi går från 50 till 300. Säkerheten går först av allt och är så klart avgörande för allt, men jag ser det som otroligt positivt för klubbarna och föreningarna att få möjlighet att ta in mer publik och intäkter, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet, till Innebandymagazinet.

Igår meddelade förbundet att distriktslags-SM för 16-åringar, som skulle ha arrangerats i Nyköping och Oxelösund 3-6 januari, flyttas fram till 28-31 oktober 2021. Dagens besked från regeringen påverkar inte det beslutet.

– Nej, ska man samla så mycket folk så kan man inte bara bedöma dag för dag utifrån vad någon annan säger, utan vi måste titta på vad vi själva anser att vi ska göra. Att det tillåts 300 innebär inte att man kommer köra 300 på alla nivåer. Om inte säkerheten garanteras så tycker jag absolut inte det, menar Jonasson och fortsätter:

– Det är bättre att försöka hitta någonting som är bra för alla parter, i det här fallet gällande distriktslags-SM så är det många parametrar som ska in. Planering för familjer, destination och andra saker. Det här beslutet blir lite speciellt eftersom nattklubbar och köpcentrum har lite mer än 300, då blir det kanske naturligt för dem att titta på att sätta 300 på idrottsevenemang. Det innebär inte att alla idrotter ska gå på det på alla destinationer och gällande distriktslags-SM är det ett genomtänkt beslut där vi följer utvecklingen.

Du kanske även vill läsa:
EXTRA: Publikgränsen höjs på idrottsevenemang
EXTRA: Publikgränsen höjs på idrottsevenemang