Innebandyns historia

Del 2: Zorrofeber i innebandyvärlden 2001

"Finten skulle heta Zorrofint och hela världen skulle ta vårt namn på finten i sin mun"

Muhammad Ali, Bob Beamon, Dick Fosbury, Nadia Comaneci, Michael Jordan, Wayne Gretzky och Usain Bolt förändrade sportvärlden för alltid. Med ny teknik men framförallt nya skills tog dem för alltid till legendstatus.

1968 när Bob Beamon slog världen med häpnad och hoppade 8,90 i Mexico OS anses vara årets sporthändelse alla kategorier. Vi som sysslar med innebandyn tänker numera hellre på att det räknas som födelseåret för innebandyn. 

I detta avsnitt i innebandyns historia ska vi titta närmare på när Innebandymagazinet men framförallt Janne Tähkä gjorde avtryck för all framtid inom innebandyn.

Mycket har hänt sedan 1968. Vi minns den stora världskrisen 1973 när oljekrisen slog till vilket ledde till att priset på olja blev så dyrt att plasten som såldes för att skapa innebandyklubbor var s

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
49 kr */mån
Allt på Innebandymagazinet
Köp Innebandymagazinet Plus
*Betalas årsvis 588 kr
Tillgång 12 månader
Everysport Plus
99 kr /mån
Obegränsad tillgång till allt vårt innehåll
Köp Everysport Plus
Förnyas med 99 kr/mån
Avsluta när du vill
Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten