JUNIORALLSVENSKAN

Fem rubriker från söndagens JAS Dam

✔ Sju poäng från hockeylegendarens dotter ✔ Hållna nollor ✔ Mål på åtta sekunder

Assistdrottning bakom Moras premiärseger

KAIS Mora vann med 3-1 trots att Sundsvall vann skotten med 13-11. Detta mycket tack vare målvaktsspelet från Emma Kullman, men också för att man hade en utespelare som hade ställt in siktet rätt med passningarna. Clara Holmberg låg nämligen bakom samtliga tre mål med tre assists. En skön premiärvinst för KAIS Mora som härnäst möter dalakonkurrenten Falun Utveckling nästa vecka.

Hållna nollor på flera håll

Målvaktsspelet imponerade i många matcher. Pixbo Wallenstam besegrade Lindås Rasta/Lindome med 7-0, medan Lerums keeper Nova Vlasak nollade Hovslätt (6-0). Jämnt var det i Folkungahallen när Trosa Edanö bortaslog Linköping Ungdom, och där var det målvakten Moa Johnson som var 100-procentig.

Ella Tolö, Ella Tolö, Ella Tolö!

Så lät det från speakern när Borlänge gjorde både 1-0, 2-0 och 3-0 i början av andra perioden borta mot Falun Utveckling. Ella Tolö gjorde alla tre mål, två av dem på passning från Anella Melandsö och ett från Tilda Backlund. Men Falun stod för en stark upphämtning och matchen slutade 3-3.

Sju poäng från hockeylegendarens dotter

Livia Svartvadet, dotter till hockeylegendaren Per Svartvadet som både spelat i NHL och landslaget, trivdes i Örnsköldsviks storseger hemma mot Gimonäs Umeå. Matchen slutade 11-4 och 15-åriga Svartvadet levererade tre mål och fyra assists.

Blixtsnabba målet bakom Västerås vinst

Ställningen var 2-1 när andra perioden startade i matchen mellan Västerås och Sunnanå/GS 86. Då klev Jonna Nilsson fram och sköt in 3-1 för Västerås på passning från Ida Engbom, endast åtta sekunder han det gå från att domaren blåste i pipan. Matchen slutade 7-4 till Västerås.