Allsvenska kollen
Foto: RIG Umeå
Allsvenskan östra

Superinledning av Hammarbyspelaren

ANNONS

Imorgon är det toppmöte mellan Östra Allsvenskans två enda lag som är obesegrade så här långt.

Östra allsvenskan på damsidan känns oerhört tuff i år med flera lag som aspirerar om seriesegern. Telge har värvat väldigt bra och Tyresö Trollbäcken gör en nysatsning efter senaste SSL-äventyret. Sedan har väl ingen missat att Storvreta gjort den bästa silly seasonen i allsvenskans historia där de värvat in Anna Wijk och ett koppel med SSL-spelare till. Förra årets topplag Hammarby har legat lågt under silly men börjat serien riktigt starkt med 3 raka vinster.

- Det är jätteroligt och kan inte säga något annat än att det har börjat väldigt bra. Vi har spelat bra, gjort mycket mål och haft väldigt roligt. Så det känns väldigt bra inför helgens toppmöte, säger Julia Ravelius till Innebandyagazinet.

26-åringen har fåt en kanonstart på säsongen och just nu har hon gjort mest mål av alla i de fyra allsvenska serierna och hon ligger dessutom tvåa i poängligan, tre poäng bakom kedjekamraten Moa Delshammar, med sina 8 mål och 5 assist.   

- Jag känner mig nöjd och jag har väldigt bra lagkamrater som tillåter mig att göra mycket poäng, så det är jättekul. De både spelar fram mig och gör mål på mina passningar, så jag har inget att klaga på, haha.

Förra säsongen gjorde Ravelius 19 poäng på hela säsongen och efter 3 omgångar nu står hon redan på 13 poäng i år.

- Mina lagkamrater har en stor del i det men framförallt så tycker jag att det är roligare att spela i år. Jag har gjort en bra försäsong och jag har varit mer taggad än någonsin inför säsongen och det är nog den glädjen som gör att det går så bra.

Läs också: Divisionslandslaget: Bästa spelarna i allsvenskan  

Just lagkamraterna är något som Ravelius lyfter upp ofta och faktum är att Ravelius/Delshammar är allsvenskans i särklass bästa radarpar. Vid 5 tillfällen har Delshammar spelat fram till Ravelius och vid lika många tillfällen har ordningen varit den omvända.  

- Hon är en fantastisk spelare som alltid levererar i varje match. Så min roll är egentligen bara att se till och hitta den ytan som hon vill leverera bollen till. Jag har scoutat henne en hel del var hon vill lägga bollarna och vi båda har hittat ett samarbete där vi lärt oss i vilken yta som den andra vill lägga bollen i.

Vad tycker du om årets upplaga av Östra Allsvenskan?

- Det är en väldigt bra serie i år med väldigt starka topplag. Tabellen har väl redan nu skiktat sig i ett topp- och i ett bottenskikt. Topplagen är riktigt bra i år och vi har väl haft ett litet enklare spelschema inledningsvis. Så det kommer bli tufft mot Storvreta och Telge som är två lag som satsar uppåt och redan i helgen kommer vi få en värdemätare.

Ni har varit väldigt anonyma under silly season till skillnad mot era toppkonkurrenter, hur bra är Hammarby i år egentligen?

- Vi är väldigt bra och vi har lyft upp många väldigt duktiga juniorer, framförallt Saga Emtell har levererat. Ida Torbjörner syns inte så mycket i poängprotokollet men hon gör otroligt bra saker på planen. Jag tycker att alla i laget har växt in i sina roller och vi är ett lag som inte består av olika grupperingar. Det gör att vi fungerar oerhört bra både på och utanför banan vilket kommer göra oss otroligt bra i år.

Imorgon är det en tidig seriefinal då Hammarby tar emot Storvreta, seriens två enda lag som tagit full pott.

- Det ska framförallt bli väldigt roligt. De satsar ju otroligt mycket på att gå upp i år vilket de även gjorde förra säsongen. Men deras satsning känns betydligt mycket bättre i år. De spelar relativt likt oss men vem som är det bästa laget får vi väl vänta och se imorgon helt enkelt.

Ni var ett topplag ifjol och Storvreta ett mittenlag då, vem är favoriter imorgon?

- Ser man till förra säsongen och våra interna möten så är vi favoriter men med tanke på deras värvningar och deras vision att de vill uppåt och allt ståhej de gjort runt sina värvningar så måste de väl ändå ses som favoriter. Så vi är underdogs och det kommer nog passa oss bra.


Rolig kuriosa om Norra/Östra Allsvenskan

Bästa radarparen
1. Julia Ravelius/Moa Delshammar 5 mål
2. Moa Hedlund/Julia Ravelius 5 mål
3. Frida Nyquist/Alexandra Rodriguez 4 mål
4. Anna Östman/Stina Allgullander 3 mål
5. Sabrina Strandberg/Stina Allgullander 3 mål
6. Thea  Löfborg/Nellie Öhgren 3 mål

 

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: