Foto: Per Wiklund
Internationellt

Mardrömsstart på utlandsäventyret för Vestlund

ANNONS

Skadade handen i en cykelolycka: "Så jäkla klantigt"

Efter 61 poäng - och en fjärdeplats i södra Allsvenskans poängliga valde Anton Vestlund i våras att lämna Karlstad för Alligator Malans i Schweiziska högstaligan, NLA. 

Någon drömstart på utlandsäventyret har det dock inte blivit för den 25-årige Värmlänningen, som dagen efter seriepremiären råkade ut för en cykelolycka. 

– Det var så varmt så jag hängde t-shirten på styret. Den lyckades blåsa ner i framhjulet så det tog tvärstopp och jag flög över styret. Så jäkla klantigt, säger han i en intervju till Värmlands Folkblad. 

Efter att forwarden fått handen röntgad och undersökt av klubbens läkare konstaterades en fraktur på båtbenet i handen - en skada som, om det vill sig illa, kan hålla honom borta från innebandyplanen i flera veckors tid. 

– Jag hoppas någon gång i slutet av november. Men jag har hört riktiga skräckhistorier om båtbenet, för vissa läker det fort medan det för andra kan ta riktigt lång tid, säger Vestlund som just nu befinner sig hemma i Karlstad, och som fick se ex-klubben vinna sin Allsvenska seriematch mot Lagan med 2-1. 

Trots skadan - och det faktum att Vestlund missar stora delar av hösten kan 25-åringen trösta sig med att han inte är ensam om att råka ut för en udda skada. 

Här är 20 andra innebandyspelare som har råkat ut för udda skador. 


TV: Omgångens sexa! Bästa spelarna i omgång 2 av SSL Herr

”Inte långt ifrån den första 10:an” ”idel landslagsmeriterade spelare i omgångens sexa”


Den här artikeln handlar om: