Notification
Foto: Per Wiklund

Teknikträning i fokus för Instagram-drottningen Linnea Hammar

Utsedd till Sveriges största talang och supertrixaren som alla pratar om. Men visste ni att hon redan är med och drillar morgondagens stjärnor?

Säsongen 2020/21 kan mycket väl bli supertalangens säsong. Det har börjat bra. En plojtrixning framför kameran med U19-landslaget i början av säsongen gav eko långt utanför innebandyvärlden. Nu kan hon få det definitiva genombrottet i SSL. Hon har på ett självklart sätt visat att tjejer också tagit teknikträningen till en helt ny nivå.

– Teknikträning är lika viktigt för alla, oavsett kön. Däremot är det viktigt att tjejer tar sig tid att träna extra på sin teknik. Om jag kan inspirerar andra tjejer och killar att jobba ännu hårdare är det bara kul.

Rönnbyspelaren har en spännande framtid framför sig som spelare. Men lite under radarn för flera har hon hunnit bygga upp rutin som ledare på talangcampen Selected Player. 

– Att vara ledare är både kul och väldigt lärorikt. Samtidigt som du själv ska försöka lära ungdomar teknik, så utvecklas man själv väldigt mycket. På Selected Player- lägerna är spelarna alltid målmedvetna och drivna med sin idrott. De vill precis som jag ta nästa steg i sin utveckling. Det sporrar mig. Jag växer som spelare och människa när jag får ta ansvar.

Eftersom du själv varit spelare på flera läger vet du vad som krävs för att ta till dig det som lärs ut?

– Ja, du blir som en deltagare på nytt fast med mer ansvar då man ska ta han om en grupp. Jag vet ju själv hur det fungerar som spelare och då kan jag sätta mig in hur det är att vara deltagare på ett läger på ett annat sätt tror jag.  

Med hjälp av KeyTraining metoden som handlar om med specialdesignad teknikutrustning med en stor mängd repetitioner skapa en snabb inlärning har hon inte minst hjälpa andra unga tjejtalanget att få lika bra teknik som hon själv.

– Det är viktigt att öva och öva för att bli bra och säker på dina finter. Smådetaljer som är bra att träna på och när man spelar på planen. Kan du göra din spelare och bli ett hot för motståndarna är du attraktiv för vilket lag som helst. En sådan detalj kan vara avgörande för unga tjejer eller killar som har lite dåligt självförtroende att våga mer på planen. 

I Selected Player tankemodell är slutmålet alltid att spränga gränsen och därmed tvinga fram utmaningen att utveckla den specifika detaljtekniken. Något som 18-åriga Linnea Hammar håller med om.

– Absolut. Är du säker och trygg med din klubbteknik vågar du oftare hitta nya finter förbi en motståndare eller slå en bra pass. Bra teknik ger dig mer tid på planen med bollen och du får ett litet försprång helt enkelt. Selected Player har varit väldigt viktig för min egen utveckling som innebandyspelare. Och läger som jag alltid sett fram emot som spelare och nu även som ledare. 

Hur tänker du på din egen säsong i Rönnby och SSL?

– Att det blir en riktigt lång säsong med Rönnby. Att varje dag, träning och match vara en bättre spelare hela tiden för att sedan nå mina mål jag har som innebandyspelare.

Och det är?

– Nå A-landslaget, vara en toppspelare i världen och en spelare som andra spelare kan se upp till. Kort sagt bli en av de bästa spelarna.