Foto: Per Wiklund

JW:s nya radarpartner: "Han har extremt höga krav på sin omgivning"

ANNONS

Linus Bergström berättar hur han ska axla Pontus Karlsson-Martells roll i Höllviken.

137 mål på sina fyra senaste SSL-säsonger - det är vad Höllvikens IBF har tappat i målmaskinen och Johannes Wilhelmssons evige radarpartner, Pontus Karlsson-Martell. Och någon rak ersättare har inte plockats in - i stället står hoppet till 22-årige Linus Bergström - som inledde med tre assist i premiären mot Kalmarsund. 

– Jag är inte i närheten av samma spelartyp som Pontus, och därför kan man inte förvänta sig att jag ska kunna ersätta honom rakt av. Om det tidigare har varit en duo med Johannes och Pontus hoppas jag på att vi ska kunna bli mer av en trio i år, säger 22-åringen till Innebandymagazinet och lyfter fram rutinerade Daniel Persson. 

– Han är sjukt spelskicklig och sätter upp oss andra i bra lägen hela tiden. Det är skönt som center att ha två så skickliga forwards med sig, då blir det enklare att producera, menar Bergström, som berättar om hur det är att spela med lagets storstjärna Johannes Wilhelmsson. 

– När man väl har vant sig vid hans sätt är det väldigt enkelt. Men det är inte alla som klarar av det, och det är många som har fallit av längs vägen. Han har extremt höga krav på sin omgivning, vilket är rimligt med tanke på hur bra han är, säger Bergström och utvecklar sitt resonemang. 

– Kommer inte passningen som han vill kan man få en blick som säger mer än tusen ord. Jag har lärt mig att han funkar så, men det är inte så lätt för de som kommer in och är nya och ska vänja sig vid det. 

Ni är tippade i de nedre regionerna av tabellen och vissa av konkurrenterna tror att ni åker ur SSL - vad talar för att ni håller er kvar? 

– Tror man att vi ska åka ur har man inte så bra koll på innebandy. Jag skulle tro att de som säger så helt enkelt inte har tillräckligt bra koll på oss. Personligen tycker jag att vi är bättre än förra året och att vi har en helt annan bredd nu. Nyförvärven har kommit in med nyttiga egenskaper och ger oss en annan tyngd än tidigare, säger han och fortsätter:

– Först och främst ska vi säkra kontraktet - sen får vi blicka uppåt. Vi är ödmjuka på förhand och inser att vi inte har någon säker slutspelsplats. Med färre matcher i år blir det viktigare än någonsin att vinna rätt matcher. Gör vi det tror jag att vi slår vår bästa-notering någonsin i SSL, och då är vi med i kampen om en slutspelsplats.  


TV: Omgångens sexa! Bästa spelarna i premiäromgången av SSL Herr

✔ ”Antingen var Stefansson jävligt dålig på att skjuta, eller så…” ✔ ”Han nosar på Emil Johansson om att vara världens bästa spelare just nu”