Truppen till EFT
Dalenbacken Viktor Nystedt(sittandes) är den enda från Växjölägret som inte är med i dagens trupp.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Dalenstjärnan om petningen i landslaget

ANNONS

Viktor Nystedt är besviken efter att han ratades i Sveriges trupp till EFT.

   

Tidigare idag släppte förbundskapten Mikael Hill sin trupp till EFT som avgörs i Schweiz om tio dagar. Tar man en titt på truppen som Hill tog ut senast till Växjölägret i början på september så är det bara Dalens Viktor Nystedt som saknas förutom Mattias Samuelsson som gjort sitt.

- Vad jag kunde se så var det bara 7 uttagna backar nu och på Växjölägret var både Emil Johansson och Oskar Hovlund skadade. Så det finns nog en logisk förklaring till att jag inte kom med. Jag vet min position men självklart hade jag velat vara med, säger en besviken Nystedt till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag var verkligen inriktad på att få komma med och testa mina vingar mot större nationer. Så det känns tråkigt, när jag läste igår att truppen skulle släppas idag så förstod jag att jag inte var inräknad. Det var bittert och hade det varit VM nu i december hade man känt att detta var den sista chansen. Men nu är det längre kvar till VM och jag tror att jag kommer visa under säsongen att jag är värd en plats. Det är jättetråkigt men vill de inte ha mig  så får jag väl se till att bli bättre.

Har du pratat med Mikael Hill om varför du blivit petad?

- Nej inte nyligen, men han är väldigt transparent och skulle jag fråga honom skulle jag garanterat få ett svar. Vi har en god relation och vi pratade förra veckan om Växjölägret så vi har en bra kommunikation. Det handlar nog bara om att jag inte har varit tillräckligt bra. Jag hade ett riktigt dåligt läger i Växjö så jag är inte direkt förvånad. Så jag förstår beslutet men jag önskar att jag hade varit med.

Tycker du själv att du borde kommit med ändå?

- Nä, vad jag ser så är det sju backar med och Enström som hybrid som kan spela både forward och back. Hade de tagit ut 8 backar så kanske jag hade varit med och det hade varit roligt att få visa upp att man klarar av att möta lite tyngre nationer. Jag vet att jag står på gränsen och de andra backarna har varit med längre än mig, jag kom ju in först i början av 2020. Så min landslagskarriär är väldigt kort just nu men om jag bara presterar i ligan så tror jag att jag kan peta bort någon back till VM-truppen.

Vilka backar känner du att du konkurrerar mest emot då?

- Det är svårt att säga eftersom landslaget vill ha lite olika rollspelare. Men det är ju inte Emil Johansson, Robin Nilsberth och Tobbe Gustafsson i alla fall om man säger så. De är ju otroligt bra och de har en helt annan växel så den trion sitter säkert.

Nu nämner du ju backar som du inte kan konkurrera bort. Vilka tror du att du har störst chans att peta bort för att ta en plats.

- Det är typ resten, jag är hyfsat snabb och jag ser mig själv som en joker. Jag är bra på att hålla i boll om det skulle behövas i slutet av en match och jag är bra på att göra min gubbe. Så jag tror att min spets är bättre än mångas men jag tror att ledningen tittar mer på helheten med jämnhet, storlek och fysik.

Vad tycker du om truppen som helhet som presenterades idag?

- Det är en bra trupp där de flesta var med i Växjö. Det är kul att Malte Lundmark och Filip Eriksson kommit med. De är ju två rightare som jag får möta ofta på min kant så jag vet vilka kvalitéer de besitter. Hampus Ahren har ju fått debutera lite tidigare än dem men den trion kommer vara med i landslaget för en lång tid framöver. Tycker det är helt rätt tillfälle att ta med dem nu och jag tror att de kan vara med och konkurrera om en VM-plats.

 
Den här artikeln handlar om: