Foto: Jan Friström

Hattrick på 3.54: "Vet inte vad Växjö gjorde"

ANNONS

Solfjäderstadens Oscar Bierfeldt gjorde mål i sina tre första byten.

Solfjäderstadens Oscar Bierfeldt hade en minst sagt magisk inledning i söndagens Herr1an-match mot Växjö IBK U. 23-åringen inledde med mål redan i första bytet och av bara farten kom mål nummer två i bytet efter. 

– Om jag har gjort två mål i första bytet tidigare? Då var jag liten om det har hänt någon gång. Men jag vet inte vad Växjö gjorde, jag fick ju stå helt ensam. Sen får jag kanonpassningar av Jacob (Larsson), vi hittar ju varandra rätt bra, sa Bierfeldt till Motala & Vadstena Tidning, efter matchen. 

Bierfeldts smått osannolika matchinledning var emellertid inte över där. 3.54 fullbordade forwarden sitt hattrick - samtliga gånger framspelad av radarpartnern Jacob Larsson, som skulle skriva in sig i målprotokollet bara minuter senare - med Bierfeldt som framspelare. 

– Jag märkte att de ändrade om lite efter det. Sen hade jag ju en nära mig hela tiden. Samtidigt är det jättesvårt att hålla upp det tempot. Det är svårt att hitta det momentumet och jättelätt att tappa det så det gäller att passa på när man har det, sa Bierfeldt till MVT, som fick se sitt lag defilera in i mål med en säker 7-3-seger. 

I nästa omgång tar Motala-laget emot Carftstaden på hemmaplan. Om duon Bierfeldt/Larsson är på samma humör då återstår att se.