Innebandyns historia

Del 1: Bandyn ratade innebandyn 1975

För exakt 20 år sedan startade Innebandymagazinet en mycket uppskattad artikelserie kallad ”Innebandyns Historia”. Nu är det dags att plocka upp den bollen igen och djupdyka i en magisk historik från 1960-talet till idag.

Först och främst, den här artikelserien kommer inte presenteras i kronologisk ordning. Det vill säga från innebandyns moderna födelse 1968 tills idag. Istället väljer vi att fokusera på valda händelser som satt avtryck i innebandyns historia. 

Del 1: När bandyn ratade innebandyn 1975

I Norge är bandyn och innebandyn ett gemensamt förbund genom Norges Bandyförbund. I Sverige kunde detta blivit en verklighet 1975.

Redan året innan, i oktober 1974 startade klubbtillverkaren Unihoc det största uttalade samarbete hittills med Bandyförbundet. Innebandyleverantören ville sälja utrustning och Bandyförbundet ville komma åt alla som hade ett brinnande intresse för klubba och boll. Satsningen gick under namnet ”Innebandy-Trim”

Hand i hand var visionen om att skapa nya utövare till bandyn och inneband

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
49 kr */mån
Allt på Innebandymagazinet
Köp Innebandymagazinet Plus
*Betalas årsvis 588 kr
Tillgång 12 månader
Everysport Plus
99 kr /mån
Obegränsad tillgång till allt vårt innehåll
Köp Everysport Plus
Förnyas med 99 kr/mån
Avsluta när du vill
Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten