Notification
Foto: Adam Troy

Talangfabriken Selected Player är tillbaka på höstlovet

Med hög intensitet och noggrannhet kombinerat med hårt jobb har Selected Player skapat en talangfabrik för svensk innebandy. Höstlovets camp har covid-19-anpassats.

Höstlovet kommer med galopperande fart. Konceptet Selected Player genomförs totalt på 22 platser runt om i landet om drygt fem veckor. 

– Vi är sjukt laddade och räknar timmarna. Vi sitter just nu och skräddarsyr upplägget
för att det ska bli galet roliga och utmanande banor för både utespelarna och målvakter, säger Jonathan Kronstrand till Innebandymagazinet.

Den tidigare landslagsspelaren som vunnit tre VM-guld och tre SM-guld har i mer än 15 år framgångsrikt arrangerat Selected Player. För andra hösten i rad arrangeras nu även en höstcamp under fem dagar. Ett läger för dem som vill lite mer med sin innebandy.

– Vi är ju campen som alltid garanterar snabb individuell utveckling. Och är man ute efter att utveckla hela sitt matchspel så ska man komma till oss. Man kan utföra alla tekniker och banor i olika svårighetsgrader utifrån sin nuvarande nivå. Det gör ju det utmanande och roligt varje gång en spelare kastar sig in i en bana då man snabb känner att man blir bättre.  

Fokus, disciplin och träffa andra med ett brinnande intresse är en av de största skillnaderna att vara på ett innebandycamp jämfört med vanliga klubbträningar.  På detta och de flesta andra ”camperna” tränar du i enhetliga kläder. Det är både varumärksbyggande samtidigt som det skapar unik tillhörighet.  

– Vi hittar många viktiga nycklar att utveckla. Vi har skräddarsytt redskap för att utveckla spelet i en mot en situationer och lär ut hur man tar sig förbi motståndarna.

Oj, det låter avancerat. Kan du förklara det lite mer?

– Det gäller att lura upp motståndaren genom att flytta motståndarens tyngdpunkt med olika TIC-TAC-tekniker. Att kunna vrida sig ur trånga situationer med olika ”180-graders” tekniker. Att låta bollen lämna kroppen och komma tillbaka igen med hjälp av U-finter. 

Har ni Covid-19 anpassat era camper?

– Absolut, vi följer myndigheternas rekommendationer. Och vi har ett maxantal på varje ort vi arrangerar. Därför är det extra viktigt att snabbt boka om man vill få en extra utvecklingsboost när alla är lediga från skolan. 


TV: Inför SSL Herr 2020/21

✔ Favoriterna ✔ Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” ✔ Jokern till SM-guld