#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund

Landslagsspelaren har bestämt sig

ANNONS

Dubbla VM- och SM-medaljören Alice Granstedt har tagit ett beslut om kommande säsong.

Hon är bara 23 år och har redan hunnit med att vinna dubbla guldmedaljer i både VM och SM. Förra säsongen provade hon på lyckan nere i Schweiz som proffs och gjorde succé. Men under årets silly season har det varit locket på från Granstedt vad hon ska göra till kommande säsong. Men igår kom beslutet att hon lägger klubban på hyllan på obestämd tid.

– Jag kommer att ta en paus. Jag kommer inte att göra en svensk elitsatsning. Just nu vill jag satsa på den civila karriären, fritid och familj som känns viktigt för mig. Det tar ju sjukt mycket tid och man lägger ner enormt mycket jobb på den nivå jag vill vara om jag ska spela, säger Granstedt till Norran.

Under silly season kom det tidigt fram att Granstedt flyttat hem igen till Sverige och Umeå och att en fortsättning i Schweiz inte var aktuellt. Det senaste ryktet var att det var spel i Thorengruppen eller inget alls som gällde. Innebandymagazinet har sökt Granstedt vid upprepade tillfällen utan framgång men till Norran uppger 23-åringen att det kan bli spel i år men det kommer inte bli i Umeå i så fall.

– Det kan bli spel. Det är flera klubbar som har hört av sig. Bland annat min klubb i Schweiz vill att jag ska komma dit senare – kanske vid jul. Men vi får vi se om jag hoppar på det. Men det blir inget spel i elitlagen i Sverige.


TV: Inför SSL Dam 2020/21

Favoriterna SM-guld till ”nykomling”? Så går det för KAIS Mora utan Anna Wijk


Den här artikeln handlar om: