11 dagar kvar
Foto: Jimmy Palm

Helgens stora snackis om framtiden

ANNONS

Kommer Helsingborgsstjärnans storebror debutera i Superligan som 33-åring eller inte?

I helgen skapade Patrik Nordgren stora rubriker när han helt plötsligt dök upp i FC Helsingborgs laguppställning i träningsmatchen mot Malmö FBC. Patrik är inte vidare känd utanför Skåne men hans lillebror är desto kändare och en landskapets största stjärnor, Linus Nordgren som gjort 591 poäng för Helsingborg. För Innebandymagazinet berättar 33-åringen hur det kommer sig att han spelade med brorsan för första gången på många år.  


- Det började egentligen med att Pålsson (tränaren) hörde av sig för 4 veckor sedan och frågade om jag kunde komma upp och träna en vecka för att de hade lite skador. Träningsveckan gick kanon och han undrade ifall jag ville köra på ett tag till, säger Nordgren och fortsätter:

- När han sedan frågade om jag ville ha 60 minuter mot Malmö, som dessutom är mitt gamla lag som jag lirade 8 säsonger med och ligger mig allra närmst om hjärtat så är det klart att jag tackade ja till det!

Så 33-åringen har tränat med Helsingborg de senaste 3 veckorna och i en intervju med sportexpressen sa Niklas Pålsson bland annat att han var en duktig spelare och att han skulle vara en bra rollspelare i Helsingborg samt att Patrik var välkommen att fortsätta köra med laget om han ville. Ett erbjudande som nu forwarden funderar på.   

- Jag har ju inte gjort någon försäsong med FCH, och endast tränat där i 3 veckor så just nu står jag utanför tre femmor när det väl gäller. Men jag kommer med stor sannolikhet att tillhöra FCH den här säsongen.

Nordgren har som högst spelat i allsvenskan med Malmö för fem säsonger sedan, de senaste åren har han spelat i Herr2an och Herr1an med IK Stanstad där han gjorde 49 poäng i tvåan ifjol. I helgen visade han även prov på att han kunde göra mål mot allsvenskt motstånd också, något som lillebrorsan inte mäktade med. Men vem som är familjens bästa målskytt vill inte Patrik avslöja eller om han kommer tacka ja till att fortsätta lira med Helsingborg och debutera i SSL som 33-åring. Men han lovar att bjuda på ett par hemligheter om brorsan i så fall. 

- Beslut tas i slutet av veckan, om så blir fallet så kan vi ta en intervju på fredag där jag kan leverera lite härliga citat om mig och brorsan.


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld


Den här artikeln handlar om: