#ibsilly-nytt
Patrik Nordgren i sin debutmatch med Helsingborg.
Foto: Jimmy Palm

SSL-stjärnans storebror kan debutera i Superligan som 33-åring

ANNONS

FC Helsingborg hade med sig en ny spelare i helgens träningsmatch mot Malmö.

Helsingborgsstjärnan Linus Nordgren har gjort 591 poäng för sitt lag i Superligan. Till kommande säsong kan Helsingborg få en till Nordgren i laget då hans två år äldre storebror Patrik tränat med laget de sista veckorna. I helgen så fanns 33-årige Patrik med när Helsingborg träningsspelade mot Malmö.  Helsingborg vann med 13-2 och Patrik gjorde både ett mål och ett assist och imponerade på Helsingborgstränaren Niklas Pålsson. 

- En jättebra kille och en duktig spelare som är bra på att skjuta. Han hade varit en bra rollspelare för oss, säger Pålsson till Sportexpressen.

Foto: Jimmy Palm. Brorsan Linus in action.

Stjärnans storebrorsa har aldrig spelat i Superligan tidigare utan förra säsongen spelade han i Herr2an med IK Stanstad och stod för 49 poäng. Som högst har han spelat i allsvenskan med Malmö för fem år sedan. Frågan är vem som är familjen bästa målskytt, förra säsongen gjorde Linus 27 mål medans Patrik gjorde 29. Förvisso i SSL kontra Herr2an men i helgen så var det Patrik som med sitt mål var den enda i familjen som lyckades näta? Kommer familjefejden fortsätta i SSL månntro? Enligt Pålsson är det helt upp till Patrik om han vill spela i SSL till hösten. 

– Det vet jag inte, men jag hoppas det. Är han sugen vet han att han får komma. Det ska fungera med familj och jobb.


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld


Den här artikeln handlar om: