Foto: Per Wiklund

SSL-rutinen ska hålla Hälsinggården kvar i Herr1an

ANNONS

Ciya Hajo: "Jag tippar oss inte topp fyra, det passar oss bra att gå under radarn och överraska".

Falunlaget, Hälsinggårdens AIK, är en av nykomlingarna i Herr1an mellersta inför den här säsongen. Laget imponerade stort i fjol och vann Herr2an GUDH, mycket tack vare rutinerade SSL-kvartetten, Ciya Hajo, Mårten Milling, Jonas Adriansson och Adam Fernqvist, som var tungan på vågen. 


Vad tror du om era chanser i Herr1an? 


– Svårt att säga. Jag har inte hunnit vara med på några träningsmatcher än så länge, så det är lite svårt att veta vart vi står just nu. Vi har besegrat Falun Utveckling, som vi har i serien och förlorat mot Hedemora som spelar i division II.  Jag tror att det kommer att gå hyfsat för oss och om vi får ihop spelsystem och de bitarna. Som helhet har vi ett intressant lag med mycket kvalité och några yngre spelare som ser spännande ut, säger Hajo till Innebandymagazinet, och tillägger att han inte räknar med ytterligare ett avancemang när serien ska summeras. 

– Jag tippar oss inte topp fyra, det passar oss bra att gå under radarn och överraska och det finns lag som både är bättre och mer ambitiösa än vad vi är. 

Vilka blir topp fyra?  

– Jag har ingen större koll på de andra lagen bortsett de som är härifrån. Falun Utveckling ser intressanta ut och kan säkert vara med och kriga om en plats runt topp fyra. De har slagit några Allsvenska lag på försäsongen och kommer säkert att bli ännu bättre under säsongen. Lagen söderifrån har jag sämre koll på, säger Hajo, som själv har en bakgrund som tränare i Falun. 

– Förra säsongen hade jag ansvar för Faluns JAS-lag och jag har många av deras spelare på gymnasiet där jag är instruktör. Matcherna mot dem blir säsongens viktigaste och förlorar vi dem har jag ingen trovärdighet kvar. 

Den här artikeln handlar om: