8 dagar kvar
Foto: Per Wiklund

Warberg har högt ställda förväntningar inför säsongen

ANNONS

Trots att man förlorat fem av sex träningsmatcher under försäsongen siktar Warberg på att göra den bästa säsongen någonsin i SSL.

Warberg har under sina fyra år i SSL kämpat för sin existens varje år, man har slutat 12:a tre gånger och som bäst tia den andra säsongen. Inför den femte säsongen har man rustat upp både i båset och i spelartruppen. Bland annat har man fått i den före detta förbundskaptenen Kent Göransson som ny huvudtränare och han ska se till så att Warberg gör sin bästa säsong någonsin i Svenska Superligan.

- Det handlar inte så mycket om mig utan det är många som ska dra sitt strå till stacken, framförallt de som är på planen. Jag är grymt imponerad av lagets ambition och deras vilja att utvecklas. Vi går för att göra Warbergs bästa säsong i historien på damsidan, säger Göransson till Innebandymagazinet.  

Resultaten på försäsongen talar dock inte för att Warberg har något stort på gång då man har förlorat över Pixbo, Göteborg, Kalmarsund, Jönköping och Malmö. Man vann dock gårdagens genrep mot Växjö med hela 8-2.

- Det är ju just träningsmatcher för att man vill träna på saker. Men visst vill vi alltid vinna och vi vill stå för att vi alltid går för seger. Men det är massor av detaljer i spelet som vi har tränat på för att få ordning på vårt spel inför premiären. Jag tycker vi har fått väldigt bra betalt på det även om inte resultaten signalerar det utåt. Sedan har vi även saknat en hel femma i varje match förutom i de två sista matcherna.

Varför har ni haft så många borta?

- Det har varit lite olika anledningar bland annat landslagsläger, skador och sjukdomar och det har såklart påverkat en del på resultaten.

Men inför seriepremiären som är 8 dagar bort så har Göransson nästa hela truppen till sitt förfogande. Det är bara långtidsskadade stjärnspelaren Therese Arnesson, som vunnit interna poängligan två gånger i SSL, som inte är tillgänglig. Hon har inte spelat en enda match än men är på väg tillbaka.  

- Läget i truppen är väldigt bra nu och alla förutom Arnesson är fit for fight. Hon kommer definitivt att missa seriepremiären tyvärr och hon har några veckor kvar innan hon är tillbaka i spel.

Vad är det som drar ut på tiden?

- Ett fäste på baksidan som vi inte riktigt får ordning på. Men vi skyndar långsamt och hoppas hon snart är tillbaka.

Förutom att resultaten i träningsmatcherna inte gått vägen så är det ändå många spelare som imponerat på den gamle förbundskapten.

- Det är många som har visat vad de går för och det har skiftat från match till match. Men det är klart att det är grymt skönt att vi fått tillbaka Andrea Envall och att vi har kvar Sandra Hawerman, som har en grym potential. Det är två spelare som alla lag i serien skulle haft nytta av. Men vi kommer inte stå att falla med en femma utan vi är ett kollektiv som ska mala på.

Du pratar om den bästa säsongen någonsin, var kommer vi hitta er i tabellen efter 26 omgångar då?

- Vi har inte satt några mål längre fram än till årsskiftet. Sedan gör vi en ny utvärdering och ser vad vi ska sikta på resten av säsongen. Det är så konstiga tider vi lever i nu med pandemin och det har gjort att vi har delat upp säsongen i mindre delar och vad vi vill uppnå där. Det enda vi kan påverka är det vi gör på planen och det vi vill stå för, så vi får se hur långt det räcker. Men vi ska göra så bra vi kan och gör vi det kommer vi hamna högt upp i tabellen och gör vi inte det så kommer vi hamna längre ner.

Som lite rolig kuriosa så är ni ju tre före detta förbundskaptener för herrlandslaget som tränar varsitt SSL-lag denna säsong. Jan-Erik Vaara, Karlstad och Ulf Hallstensson, Mora och så du såklart. Kommer ni ha en intern kamp om vem som lyckas bäst av er?

- Haha, nej det tror jag inte. Jag tror varken att Uffe eller Janne ser det som någon intern kamp oss emellan. Alla tre kommer att göra allt som står i deras makt för att laget ska vinna. Jag tror inte att det finns någon prestige mellan oss, i alla fall inte från min sida.

Om 8 dagar väntar nykomlingarna Lund i premiären och det var ingen direkt drömmotståndare enligt Göransson.

- Det är ett jättespännande lag att möta. Vi har inte jättebra koll på dem utan vi försöker att scouta dem lite inför premiären. Men det känns som en pigg nykomling och kanske ingen man vill möta redan i första omgången, men nu är lottningen som den är och vi kommer att ta oss an dem på bästa sätt och se till så att de får en svettig afton när de kommer till Varberg.   


TV: Inför SSL Dam 2020/21

Favoriterna SM-guld till ”nykomling”? Så går det för KAIS Mora utan Anna Wijk