15 dagar kvar
Foto: Adam Troy

Ahlroth: "Om jag inte ska spela här är det Nykvarn som lockar mest"

ANNONS

Storvreta IBK:s Valdemar Ahlroth om kärleken till moderklubben Nykvarn och drömmen om att få avsluta karriären i klubben.

Efter skador och ont om matchtid lånades Storvreta IBK:s Valdemar Ahlroth ut till Nykvarns IF under förra hösten. En flytt som betydde mycket för forwarden. 

– Det var väldigt roligt och är det något steg man ska ta efter en skada så är det verkligen att spela i en klubb man tycker om. Vi vann alla matcher när jag var där och jag fick göra många viktiga mål som hjälpte laget. När jag kom tillbaka till Storvreta hade jag ett helt annat självförtroende och glädje i spelet, säger Ahlroth som trots utlåningen hade svårt att ta plats i Storvreta. 

– Jag tycker inte riktigt att jag gavs chansen att komma in i truppen och få speltid. Men det är som det är. Spelare och tränare klickar olika bra och alla bygger sina lag på olika sätt. Hade det varit så att Harnesk hade avgudat min spelstil hade jag säkert fått fler chanser och mer tid att komma tillbaka till den nivå jag var på innan skadorna. Men jag har förståelse för de val som han gjorde och har stor respekt för honom. Nu har vi en ny tränare som tänker lite annourlunda och förhoppningsvis kan det passa mig. 

Under sommaren florerade det vissa rykten kring en fortsättning i Nykvarn - hur nära var det? 

- En permanent övergång har aldrig varit nära. Om jag ska lämna under min kontraktstid handlar det i så fall om att klubben inte vill ha mig kvar. Och Storvreta har inte kontaktat mig gällande att de inte vill ha kvar mig. Jag har också hört ryktet, men en flytt har inte varit aktuell, säger Ahlroth, som är tydlig med att han i nuläget inte vill spela för någon annan SSL-klubb. 

– Just nu har jag inget intresse för att byta till någon annan SSL-förening och om jag inte ska spela här är det Nykvarn som lockar mest. Drömmen vore att få avsluta karriären med alla som har spelat i klubben, säger han och radar upp en minst sagt imponerande skara spelare. 

– Hampus Ahrén och Victor Wettergren spelade tillsammans i Nykvarns 00-lag som var bäst i Sverige, och jag spelade tillsammans med Markus Jonsson i 94-laget. Sen har du Kevin och Lucas Rigogiannis som tog SM-guld med sitt ungdomslag i Nykvarn och så har vi brorsan (Karl-Johan). Det är ett hyfsat gäng och då skulle jag ändå kunna nämna ett gäng spelare till, skrattar Ahlroth. 

Hur kommer det sig att Nykvarn får fram så många duktiga innebandyspelare? 

– Nykvarn är speciellt eftersom att innebandyn är så tydlig etta där. Åker man ner till Björkestahallen en helg så är det hundra ungdomar från alla möjliga lag som hänger i hallen. När A-laget spelar match är det knappt några kids som sitter på läkaren, utan alla är nere vid sargen för att göra high five med sina idoler. Det är så det börjar. Dessutom har klubben satsat hårt på bra ledare som brinner för att barnen ska få utveckla och spela innebandy. Det är en kultur som har skapats där och som gör att det kommer nya talanger hela tiden.


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld