Per Wiklund

Ny lagkapten i JIK: "Känns rätt i tiden för både mig och laget"

ANNONS

Med 16 dagar kvar till SSL-premiären har Jönköpings IK presenterat en ny lagkapten.

22-årige Otto Weidman är en van lagkapten och har under karriären burit bindeln för klubbens juniorlag, Svenska U19-landslaget och nu senast i Guldstegets match mot Danmark. Nu kan Weidman även lägga till Jönköpings A-lag till samlingen - där spelargruppen nyligen röstade fram centern till lagkapten. 


– Det känns rätt i tiden för både mig och laget. Det största med det är egentligen att det är laget själva som har röstat fram mig. Det betyder mycket för mig och då betyder det att jag är önskad och inte bara att det är tränarna som bestämmer utan att det är spelarna som har röstat fram mig. Sen är jag trygg med att ha Emil (Nielsen) och Glimberg (Martin) med mig som assisterande också. Det känns bra och väldigt väldigt stort för mig, säger han till klubbens Youtube-kanal.

 Lagets tränare, Jakon Olofsson-Aldelin ger sin syn på spelargruppens nya val av kapten. 

– Att Otto valdes som kapten av laget beror mycket på hans inställning, hans driv och den positiva inställning han har på träningar och matcher. Han är enligt mig en naturlig ledare som tar hand om laget och gillar att gå i bräschen och trivs med att stå i centrum både på och vid sidan om plan. Detta val känns väldigt bra både nu och för framtiden, säger han till klubbens hemsida. 


TV: Inför SSL Herr 2020/21

Favoriterna Nykomlingarna: ”Har inget att hämta” Jokern till SM-guld