Foto: Anton Måård

Kalmarsunds miljonsatsar för att nå Sverigetoppen: "Vill konkurrera med de bästa i Sverige"

ANNONS

Kalmarsunds herrlag har redan etablerat sig på övre halvan av SSL. Nu vill föreningen göra samma resa på damsidan och skjuter som ett led i satsningen till två miljoner kronor över den kommande femårsperioden.

– Vi är en förening som har stärkt vårt varumärke år för år -och där är både damerna och herrarna är lika viktiga för att ta ytterligare steg. Herrlaget har etablerat sig i toppskiktet av SSL och nu ska vi göra samma resa med damerna, säger klubbchefen, Per Viberg, och fortsätter: 

– Damlaget har varit bra med sportsligt och har tre allsvenska kvalfinaler och en SSL-säsong under de senaste fem åren. Nu är vi redo att växla upp, och bortsett de pengar vi redan lägger på damlaget kommer vi att satsa ytterligare två miljoner kronor under den kommande femårsperioden. Vi bygger en verksamhet där vi vill attrahera tjejer som har ambition med sin innebandy och som är redo på att elitsatsa. Till att börja med vill vi i Kalmarsund vara det självklara valet för länets innebandyspelare. När vi har en grund att stå på kan vi satsa på att värva profilspelare utifrån. På sikt vill vi konkurrera med de bästa lagen i Sverige. 

Märker du av en trend att fler föreningar satsar på sina damlag? 

– Det är absolut känslan. Falun gör det, Storvreta satsar även de hårt och gör en satsning för att gå upp, Sirius har ett tydligt jämställdhetstänk mellan herr och dam, och fler klubbar kommer nog att följa. På sikt tror jag att vi kommer att få se ungefär samma klubbar som är långt framme på både herr- och damsidan.