Veteran-SM
Foto: Marcus Erdeös
Landet runt

Historiskt veteran-SM spelas i Uppsala

ANNONS

För första gången någonsin arrangerar Svenska Innebandyförbundet ett Veteran-SM.

Den 5-7 januari 2021 kommer Veteran-SM arrangeras i IFU Arena i Uppsala .Det är första gången som evenemanget genomförs och man förväntas locka omkring 50 lag med totalt 400 spelare.

Veteran-SM är en helt ny tävling för den växande gruppen nationella veteranspelare, alltså dam- och herrspelare 35 år och 45 år. Lång erfarenhet av evenemangssamarbeten mellan Svensk Innebandy, staden, arenan och det lokala föreningslivet har varit avgörande i beslutet att förlägga evenemanget i Uppsala.

– Uppsala och IFU Arena har de senaste åren visat ett starkt engagemang och levererar alltid med kvalitet. Vi känner stor tillförsikt att Upplands Innebandyförbund hjälper till så att veteran-SM blir ett attraktivt och häftigt arrangemang. Svensk Innebandys mål för ett livslångt idrottande är en stor del i mästerskapet och vi hoppas att det kan ge ringar på vattnet i framtiden, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svensk Innebandy i ett pressmeddelande.

Nästa år kommer bli ett intensivt mästerskapsår för IFU Arena som förutom veteran-VM också kommer att arrangera Innebandyfesten, U19-VM och dam-VM.

- När möjligheten uppstod att få stå värd för veteran-SM var vi inte sena på startknappen. Vi ser fram emot att arrangera ett tryggt och säkert evenemang, men också bjuda på ett värdskap i världsklass, säger Anna Lindström, chef Möten och Evenemang, Destination Uppsala.

Veteran-SM spelas i fyra klasser och anmälningen är nu öppen och sista anmälningsdatumet är den 30 oktober. Du hittar mer info om anmälan här

De fyra klasserna

Damer 35 år (födda 1985 och tidigare)
Damer 45 år (födda 1975 och tidigare)
Herrar 35 år (födda 1985 och tidigare)
Herrar 45 år (födda 1975 och tidigare)

Den här artikeln handlar om: